Nová deska je míň békací, říká o albu Malý ohně brněnsko-pražská trojice Vlněna

3. srpen 2020

Vlněna vydala na konci června své druhé studiové album, opět u labelu Silver Rocket. Nahrávka Malý ohně tentokrát vznikala v pražských Holešovicích, kde našli Tomáš Niesner, Václav Orcígr a Tomáš Majtán nový domov po zbourané brněnské Vlněně. „Shodou okolností má ten prostor taky oděvní minulost, tak jsme si říkali, jestli bychom se neměli s druhou deskou přejmenovat,“ prozradila kapela v našem studiu po odehrání čtyř písní z nové desky.

„Ve Vlněně jsme byli asi dva roky, bylo to hrozně fajn období. Teď máme zkušebnu pro změnu na Maninách v komplexu Drutěva, který byl taky v podstatě oděvním družstvem,“ popisuje trio, proč chvíli uvažovalo o změně názvu kapely pro druhou desku. Vlněna ale nakonec zůstala Vlněnou, přestože žánrová změna je na nové desce docela výrazná.

Vlněna

„V jednu chvíli jsme začali hrát trochu víc pop, a i když to hudebně nemusí znít tak temně, texty jsou podle mě méně náhodné, více emoční a jdou hlouběji pod povrch,“ myslí si hlavní textař kapely, bubeník Tomáš Majtán. „Oproti debutu Děcka posledního domu je to zadumanější a míň békací,“ dodává se smíchem.

Jak se jednotlivých členů Vlněny, kteří zároveň figurují i v dalších kapelách, dotkla karanténa? Kdy a kde bude trojice naživo ke slyšení během léta? Poslechněte si celý rozhovor o nové desce i písně Modrý hory, Malý ohně, Vášeň a Klíšťata, které Vlněna zahrála živě v našem studiu.