InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Barevný čtvrtek - Faerské ostrovy - drsný i krásný sever

    Čtvrtek 18.4 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Senior večer - Inych

    Čtvrtek 18.4 17:00 - Kulturní dům, Písek

    Svou premiéru bude mít na seniorském večeru zkušený hudebník Jindřich Ryba alias Inych, který se v posledních letech soustředí na sólová vystoupení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Borové se bojovalo o mistrovské tituly v jezdecké všestrannosti

BOROVÁ - Areál Sportovního klubu Borová u Chvalšin na Českokrumlovsku hostil od čtvrtka 30. července do neděle 2. srpna mistrovství republiky v jezdecké všestrannosti. Pro jezdce od dospělých až po nejmenší děti na ponících to byly tři dny soustředění na podání co nejlepšího výkonu nejprve v drezurní zkoušce, v sobotu na crossové trati a v neděli na parkurech. Kdo došel až do cíle a podal nejlepší výkon, dočkal se v neděli v pozdním odpoledni mistrovských medailí za rok 2020.

 

Organizátoři se museli vypořádat s letošním koronavirovým hygienickým omezením, pro diváky byl jen omezený přístup. Pro účastníky byl ale jako vždy na Borové dokonalý servis i s výletem do Českého Krumlova, tentokrát na voroplavbu. 

A jak to dopadlo pro Jihočechy? Vybojovali hned několik medailí. Mistryní republiky v mladých jezdcích do 25 let se stala Barbora Kamírová z SK Borová na koni Contha Balou. 

Ve starších juniorech si odnesla flot za čtvrté místo Barbora Vaňková z Jezdeckého klubu Ratibořské Hory s Rivierou. Sedmá byla Šárka Štvánová z Jezdeckého klubu Bártův dvůr v Přeštěnici u Milevska s Caledonem a osmá Adéla Zemanová z TJ Sokol Semice na koni Diamos. 

V mladších juniorech patřila stříbrná medaile Aleně Kozojedové s Pančem a tatáž patnáctiletá jezdkyně si odvezla i bronz z pony kategorie 13 - 16 let, kde startovala s Andy. V této pony kategorii byla také dekorována jako šestá Nikol Kubíčková z TJ Dobrošov, která jela na Šikulce. 

V pony kategorii 10 - 13 letých dětí patřilo šesté místo Vendule Kačírkové z TJ Sokol Semice na koni Mythos. 

Mistry republiky se stali v seniorech Robert Pokorný ze stáje Wrbna Racing na koni Quantos Mer, v U25 již zmíněná Barbora Kamírová, ve starších juniorech Anna Havlová z JK Vysoká na Dexterovi, v mladších Dominika Tomíková z Derby spolku s Florou, v pony 10 - 13 letých dětí Nikola Hlavatá z JS Slavíkov s Šejbou, v pony 13 - 16 letých Nela Havelková z JK Slavíkov s Pírkem a v kategorii dětí na velkých koních Kristýna Přikrylová z JO Albert Stolany na koni Lowen. 

Tituly se rozdávaly i pro družstva - ta startovala jako čtyřčlenná, přičemž výsledek nejhoršího člena týmu se při hodnocení škrtal. V dospělých vyhrál tým Východočechů ve složení Miloslav Příhoda, Lucie Příhodová, Lucie Hlavatá a Aneta Dohnalová. Členkou stříbrného týmu Středočechů byla Šárka Štvánová z Přeštěnice. Jihočeské družstvo skončilo deváté z dvanácti celků. 

V družstvech pony si odnesli bronzovou medaili Jihočeši Alena Kozojedová, Nikol Kubíčková, Vendula Kačírková a Tadeáš Vaněk. 

Závěrečný ceremoniál a oslavy letošních vítězů fotil pro JčTEĎ Marek Neumann. 

Do překrásného areálu na Borové se jezdci všestrannosti ještě letos vrátí - jihočeské mistrovství totiž teprve bude následovat v září, současně s mezinárodními otevřenými závody. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace