Kateřina Neumannová a Jaroslav Bílek. Dvě sportovní legendy se setkaly na jihu Čech

3. srpen 2020

Ona, Kateřina Neumannová, vyhrála olympijské hry v běhu na lyžích, on, Jaroslav Bílek, také startoval pod pěti olympijskými kruhy a na kole vyhrál třeba Závod míru. Není divu, že si měli o čem povídat.

„Jaroslav Bílek například zavzpomíná nejdříve na to, jak v roce 1993 vyhrál celkové pořadí prestižního Závodu míru,“ naznačuje autor Sportovních ozvěn Kamil Jáša s tím, že řeč se stočila i na osobní rekordy obou sportovců.

Sami sportovci pak přidávali k dobrému například své osobní rekordy, ovšem v jiných sportovních odvětvích.

Čtěte také

„V době, kdy už jsem dávno nezávodila, jsem si udělala dovolenou na Gardě a ujela jsem nějakých 140 nebo 150 kilometrů,“ říká ke svému rekordu Kateřina Neumannová. To je podle Jaroslava Bílka slušný výkon.

Ačkoliv sám Jaroslav Bílek byl a je hlavně cyklistou, také on má svůj osobní rekord v jiném sportovním odvětví, v tomto případě na běžkách. „Dneska na to nevypadám, ale byl jsem spíš vrchař, než tempař a sprinter,“ dodává.

V další části Sportovních ozvěn uslyšíte o tom, jak proti sobě při benefičním basketbalovém zápasu ve Strakonicích stály matka a dcera. Zápas skončil 56:56, vybralo se dvacet tisíc korun, které půjdou ve prospěch začínajících sportovců.

A čekají vás samozřejmě tipy, kam vyrazit za sportem. První srpnové Sportovní ozvěny opět připravil Kamil Jáša. Stačí tedy jen kliknout a poslechnout si.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

Související