InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Ženský basket v Budějovicích povýší. Vysokoškolačky Black Cats z VŠTE chtějí hrát druhou ligu

Black Cats na budějovickém náměstí.

Black Cats na budějovickém náměstí.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Po prvním roce existence míří ženský basketbalový tým Black Cats se zázemím na českobudějovické Vysoké škole technické a ekonomické (VŠTE) do druhé ligy. Tedy o soutěž výše než v premiérovém ročníku hrál. To startoval v neregionální soutěži, tzv. Jihočeské lize. „Klíčová je podpora vedení školy v čele s panem rektorem. Bez ní bychom tak vysoko nemohli pomýšlet,"říká Yelyzaveta Apanovych, bývalá ukrajinská juniorská reprezentantka, která na VŠTE studuje a tým trénuje i za něj hraje. Přihlášku do II. ligy už klub podal.

 

Podle rektora Marka Vochozky premiérový rok ukázal, jak tým v pravidelné soutěži vést a zajistit organizaci tréninků i zápasů. „To jsou cenné zkušenosti. Nyní chceme jít dál. Tedy se ve druhé lize nejen udržet, ale pohybovat se v horní polovině tabulky a tedy i oživit dění ve městě. Univerzitní sport do něho jednoznačně patří," říká rektor VŠTE. Jeho školní hokejové mužstvo Black Dogs bylo překvapením celostátní Univerzitní hokejové ligy, v níž skončilo senzačně třetí. Na play off už ale nedošlo. Boj o Palachův pohár zastavila koronavirová pandemiie.

Celek Black Cats, tedy Černých koček, své řady posiluje nejen o aktivní hráčky, ale i ty, co už basket hrály a rády by se k němu vrátily. „Ať už to jsou studentky, děvčata, ženy. Potřebujeme prostě náš kádr rozšířit a také zvýšit počet tréninkových hodin," říká Yelyzaveta Apanovych, která si během studia ještě rozšiřuje trenérské vzdělání. Věří, že se přitom podaří přitáhnout zájem veřejnosti o zápasy na kanále Youtube i v hale Hosport ve Starých Hodějovicích.

„Jako nový tým máme stále stejné cíle - s každým tréninkem a zápasem se zlepšovat a budovat pevný a přátelsky laděný tým. Basketbal je velká zábava, tak si ho chceme užít a dobře reprezentovat VŠTE," uzavřela hrající trenérka. Ta nové zájemkyně o dres uvítá i přes e-mail apache-basket@seznam.cz nebo přes webové stránky školy.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace