Brno: Fanoušci rychlých kol mohou vyrazit za MotoGP na Moravské náměstí

04.08.2020 12:33

Přestože se motocyklová Grand Prix České republiky 2020, pojede bez diváků, fanoušci rychlých kol o akce spojené s tímto závodem nepřijdou. Ve čtvrtek se mohou setkat s osobnostmi motocyklového sportu, a to na besedě nebo na autogramiádě.

Brno: Fanoušci rychlých kol mohou vyrazit za MotoGP na Moravské náměstí
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Kvůli celosvětové pandemii koronaviru mají letos fanoušci zakázán vstup na Masarykův okruh, kde se tento víkend proti sobě postaví špičky šampionátu silničních motocyklů. Na své si tak tentokrát přijdou v centru města.

Ve čtvrtek 6. srpna si mohou fanoušci užít besedu s osobnostmi motocyklového sportu v brněnském kině Scala.

„Na pódiu se představí čtveřice atraktivních hostů. Návštěvníci se mohou těšit na dlouholetého závodníka MotoGP Karla Abrahama, motocyklovou československou legendu Petra Baláže, ředitelku Automotodromu Bno Ivanu Ulmanou a Martina Straku, kterého mnozí znají jako hlasatele z našeho okruhu, komentátora motoristických závodů a v neposlední řadě jako fotografa,“ pozval na besedu tiskový mluvčí pořádajícího Automotodromu Brno Petr Boháč.

Hodinová beseda začne v 15 hodin a moderovat ji bude Borek Kapitančík z Českého rozhlasu Brno, na kterém bude živě přenášena. Přichystán je také live-stream na Youtube. Pro účast na akci je nutné se předem zaregistrovat ZDE.

Akce se uskuteční v souladu s aktuálně platnými hygienickými opatřeními v souvislosti s bojem proti šíření nemoci COVID-19. Pro účast na besedě v kině Scala je nutná rouška.

Připraven je také doprovodný program na Moravském náměstí. Čeká vás distanční autogramiáda Karla Abrahama, výstava současných a historických závodních strojů a moderovaný program Českého rozhlasu Brno.

Ve stejný den se od 14 hodin sejdou členové Abajafans a další příznivci motorismu i zájemci o historii Brna, aby si přímo ve starém depu v Bosonohách připomenuli několik významných výročí spojených s tímto okruhem. Představena zde bude také výstava mapující tuto historii. Ta pak bude od září do konce roku putovat po všech městských částech a obcích, kudy se závodní auta od roku 1930 a motorky od roku 1950 proháněly.

Výstavu si budou moci zájemci prohlédnout od 7. srpna až do konce prázdnin v parku na Moravském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…