Do Prahy míří další omluvenky: Hrát nebudou Sakkariová, Kontaveitová ani Šwiateková

4. 8. 2020, 12:39
Aktuality 14
Z pražské Stromovky, kde se má příští týden konat druhý turnaj WTA po pětiměsíční pauze, se po Belindě Bencicové odhlásily další tenistky. Pravděpodobně s ohledem na účast na následné prestižnější akcí v New Yorku se omluvily Řekyně Maria Sakkariová (20. v WTA), Estonka Anett Kontaveitová (22.), Polka Iga Šwiateková (49.) a Belgičanka Alison Van Uytvancková (57.).
Maria Sakkariová (© j48tennis.net)

Tento týden se v Palermu koná první turnaj WTA po pětiměsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru. Na příští týden vedení WTA svěřilo konání podniku WTA také Praze, kde se má hrát od 10. srpna na antuce ve Stromovce. 

Pořadatelé připravující přísné hygienické podmínky se pyšnili velmi kvalitním startovním polem, jenže kvůli nejisté situaci kolem konání turnajů se seznamem přihlášených hráček bude v této době hodně míchat nejen v Praze. 

Zdá se totiž, že v tenisovém prostředí zřejmě čím dál více kolují zákulisní informace o uskutečnění i prestižních turnajů v Americe. Už od 21. srpna se má hrát přes tři týdny vkuse na kurtech ve Flushing Meadows v New Yorku, kde se chystá společný turnaj WTA Premier 5 a ATP Masters 1000, po kterém má následovat US Open.

A asi právě proto se už o víkendu z Prahy omluvila semifinalistka loňského US Open a světová osmička Belinda Bencicová, aby se mohla připravovat na kurtech s rychlejším povrchem.

Švýcarku již následují další kolegyně. Nově se z Prague Open odhlásily 20. hráčka světa Řekyně Maria Sakkariová, Estonka Anett Kontaveitová (22. v WTA), Polka Iga Šwiateková (49.) a Belgičanka Alison Van Uytvancková (57.). Tři z nich přitom startují tento týden v Palermu: Sakkariová včera už vypadla s Kristýnou Plíškovou, Kontaveitovou a Van Uytvanckovou čeká vstup do turnaje až dnes.

Škrty ve startovní listině mohly udělat radost alespoň tenistkám 'pod čarou', které díky tomu v Praze nemusí do kvalifikace a mohou se těšit rovnou na hlavní soutěž. Mezi nimi je i Češka Kristýna Plíšková.

Z domácích hráček jsou přihlášeny také Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Z Top 20 zůstávají přihlášené kromě Vondroušové ještě světová dvojka Simona Halepová, Petra Martičová a Elena Rybakinová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
gigin
Zvoneček a Aza v kvaldě. Paráda :)
Reagovat
tommr
čím mín zahraničních hvězd na turnaj přijede tím líp pro naše hráčky ... smile
A protože se bude hrát bez diváků tak to nebude bolet ani naše fanoušky ...
Reagovat
gigin
Tvl, ty už máš taky dobře dost...
Reagovat
Krisboy
Tak na pindu Sakkari tady opravdu zvědaví nejsmesmile
Reagovat
gigin
Já teda určitě. Už jen proto, že je hledivá...
Reagovat
Krisboy
Co že je??smile
Reagovat
gigin
Dobře jinak. Rukáv bych si rvát nenechal...
Reagovat
tommr
a proč? Tenhle turnaj se pořádá primárně pro naše hráčky. Čím víc se jich tam dostane tím líp. Naše holky mají v kalendáři jen tu Prahu a nemůžou si vybírat mezi spoustou domácích turnajů jak třeba Američanky, Čínanky a další hráčky z tenisových velmocí ...
Reagovat
lvicek
Otazka je, kdo z nasich se bude odhlasovat taky ;). No, ale mame jich celkem dost, takze nejake tam snad zbydou.
Reagovat
tommr
s Petrou Kvitovou nebo Karolínou Plíškovou se samozřejmě počítat nedá, ale z těch ostatních z naší širší špičky by ve vlastním zájmu neměla chybět žádná ...
Reagovat
gigin
Tak já jen, že hvězdy tomu turnaji dávají nějaký punc. Ale pokud to vidíš takhle, ok. Sorry za výpad, bojím se, že se to stane u mužů v srpnu. Konkrétně u jednoho muže :DDD
Reagovat
LordMutademus
Ti to říkám furt...
Reagovat
paddy
Přihlásíš se všude, a pak se rozhodneš podle toho, kde a co se bude hrát

Překvapení nula smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co kdyby si hráčky rovnou vybíraly s kým chtějí hrát? Možná by se tohle řešení líbilo i šéfovi WTA, je takový pokrokový...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist