Hlavní obsah

Pražský týden módy slučuje dvě sezony do jedné. Konat se bude v září

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhledem k aktuální situaci a k jednotlivým bezpečnostním opatřením se organizátoři Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku rozhodli o sloučení jarní a podzimní edice FW20 a SS21 do jedné. Akce proběhnou v termínu od 4. do 11. září 2020.

Foto: Evelin Kask, archiv MBPFW

Ilustrační foto

Článek

V nadcházející edici Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku návrháři návštěvníkům představí kolekci FW20 formou see-now-buy-now, nebo tradiční model – kolekci SS21.

„Rozhodnutí, s jakou kolekcí se chtějí na zářijové edici návrháři prezentovat, necháváme tentokrát zcela na jejich uvážení. Chceme lokální návrháře, jejich tvorbu a módní průmysl maximálně podpořit. Naším cílem je zachovat původní skladbu programu, a tu doplnit i o další nové prezentace. Zachován zůstane také koncept dvou přehlídkových stagí: Mercedes-Benz stage a Zalando stage a rovněž soutěž pro začínající módní návrháře VAN GRAAF Junior Talent,“ říká Lukáš Loskot, CEO Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Čeští návrháři, které stojí za to sledovat

Styl

Projekt se uskuteční v areálu bývalého kláštera sv. Gabriela v Holečkově ulici na pražském Smíchově. Připravena je ale také venkovní varianta v případě nepříznivého vývoje situace v souvislosti s covid-19.

Program otevře unikátní performance návrhářky prof. Liběny Rochové. Dále se představí celkem 24 návrhářů a značek, tři školní ateliéry a ve společném bloku také čtyři finalisty soutěže pro mladé návrháře VAN GRAAF Junior Talent 2020. Na scénu MBPFW se vrací návrhář Jakub Polanka a rovněž tak Petra Balvínová se svou značkou TIQE, premiérově se návštěvníci setkají s tvorbou Jiřího Kalfaře.

Úplný program nadcházející edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je nyní k dispozici na internetu.

Nadčasová letní móda z dílen českých návrhářů

Styl

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám