Hlavní obsah

Sypaly se na mě rány, vypověděl zbitý mladík o napadení v Dubí

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Výpověďmi poškozených a svědků pokračoval v úterý před teplickým okresním soudem proces v případu brutálního napadení mladíka na koupališti v Dubí na Teplicku. Zbitý mladík uvedl, že byl doslova zasypán ranami od několika lidí, když se snažil mírnit konflikt dvou žen. Jeho výpověď potvrdili svědci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Soud kvůli napadení mladíka na koupališti v Dubí, zleva vpředu obžalovaní Rostislav Drška, Michal Dunka a Roman Dunka

Článek

Obžalobě z pokusu o těžké ublížení čelí jedna žena a pět mužů.

Incident se stal před dvěma lety. Jedna z návštěvnic chtěla tehdy v brouzdališti umravnit dítě, které podle spisu topilo vrstevníka. Do dění se zapojila kromě matky nevhodně se chovajícího dítěte také Žaneta Dunková, která podle obžaloby začala ženu, která dítě napomenula, napadat.

Jejich rozmíšku se snažil umravnit poškozený David M. Od Dunkové dostal podle žalobce pěstí do obličeje. Vzápětí přiběhlo do brouzdaliště pět mužů, kteří poškozeného podle obžaloby surově zmlátili. Napadený muž skončil v nemocnici se středně těžkým zraněním.

Praly jsme se jako ženské, řekla obžalovaná z bitky na koupališti v Dubí

Krimi

Poškozený během výpovědi nejprve objasnil, proč se do sporu dvou matek vložil. „Hádaly se před malými dětmi, nechtěl jsem, aby jim dávaly špatný příklad,“ poznamenal. Snažil se prý ženy od sebe dostat.

„Obžalovaná se pustila i do mě. Reflexivně jsem ji odstrčil, pak jsem od ní dostal pěstí,“ vypověděl s tím, že pak už se na něj seběhli obžalovaní. „Dostal jsem několik ran pěstí a kopanců do celého těla. Rány se na mě doslova sypaly,“ poznamenal.

Muž po incidentu musel dva týdny přijímat tekutou stravu, měl poraněnou hlavu a žebra.

Začali ho třískat hlava nehlava, až z něj doslova stříkala krev. A přitom řvali, že je bílá svině a že ho zabijí.
svědkyně u soudu

Mladá žena, která se stala obětí bezdůvodného napadení od obžalované, při hlavním líčení popsala, jak k incidentu došlo. Podotkla, že se nemohla bránit. Obžalovaná ji podle jejích slov táhla za vlasy obličejem k vodě.

Poté přispěchal na pomoc poškozený. „Máma mě vytáhla z bazénu, sebraly jsme děti a já jsem šla volat policii, otočila jsem se a všude byla krev," řekla žena se slzami v očích.

Za napadení mladíka na koupališti v Dubí padla další obvinění

Krimi

Předvolaní svědkové vesměs potvrdili výpovědi poškozených. „Ten incident dvou matek se mohl vyřešit v klidu, kdyby tam nepřiběhla obžalovaná a nezačala jednu z maminek slovně a pak i fyzicky napadat. Pak přiběhl poškozený a snažil se je uklidnit.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Soud kvůli napadení mladíka na koupališti v Dubí, zleva vpředu obžalovaní Žaneta Dunková, Radek Čonka, Jiří Demeter, Rostislav Drška, Michal Dunka a Roman Dunka

Jenže najednou se k němu seběhlo několik chlapů a začali ho třískat hlava nehlava, pěstmi, kopanci, až z něj doslova stříkala krev. A přitom řvali, že je bílá svině a že ho zabijí,“ vypověděla jedna ze svědkyň.

Mladík se na koupališti v Dubí zastal ženy, surově ho zbila skupina mužů

Krimi

Podobně vypověděli i další svědci. Nedokázali se ale shodnout, který z obžalovaných se více či méně na útoku podílel. Vysvětlovali to tím, že to byla „mela“, kterou doprovázel křik přítomných, a že to byl pro ně šokující zážitek. Navíc od události uběhly již dva roky a že si na podrobnosti nepamatují.

Soudce jednání odročil na 29. září, hlavní líčení bude pokračovat výpověďmi dalších svědků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám