Legenda Realu Madrid a španělské reprezentace brankář Casillas oficiálně ukončil kariéru

Slavný španělský fotbalový brankář Iker Casillas v 39 letech oficiálně ukončil hráčskou kariéru. Soutěžní utkání hrál mistr světa z roku 2010 naposledy loni v dubnu, o měsíc později prodělal na tréninku Porta infarkt a následně kvůli tomu podstoupil operaci. V této sezoně byl členem realizačního týmu portugalského mistra a na trávníku už se neobjevil.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový brankář Iker Casillas

Fotbalový brankář Iker Casillas | Foto: Rafael Marchante | Zdroj: Reuters

„Dnešek je jedním z nejdůležitějších a zároveň nejtěžších dnů v mém sportovním životě. Nastal čas říct sbohem,“ napsal na sociálních sítích Casillas, jenž většinu úspěšné kariéry strávil v Realu Madrid.

Brankář Casillas se dva měsíce po infarktu objevil na začátku předsezonní přípravy Porta

Číst článek

S Realem získal řadu titulů v čele s třemi triumfy v Lize mistrů. Po 16 letech odešel do Porta, kde absolvoval posledních pět sezon.

Jako kapitán dovedl španělskou reprezentaci k titulu mistrů světa v roce 2010 a také k triumfům na evropském šampionátu v letech 2008 a 2012. Za Španělsko sehrál 167 utkání, jeho národní rekord loni překonal Sergio Ramos.

V anketě Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) byl pětkrát vyhlášen nejlepším světovým brankářem roku a v hlasování o nejlepšího gólmana 21. století skončil v roce 2012 druhý za Italem Gianluigim Buffonem.

Před časem Casillas hodlal kandidovat na předsedu Španělského fotbalového svazu, ale nakonec si to rozmyslel. Podle španělských médií se vrátí do Realu a stane se poradcem prezidenta „bílého baletu“ Florentina Péreze.

Lo importante es el camino que recorres y la gente que te acompaña, no el destino al que te lleva, porque eso con trabajo y esfuerzo, llega solo y creo que puedo decir, sin dudar, que ha sido el camino y el destino soñado #Grac1as

13:04 – 04. 08. 2020

40100 184052

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme