InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Písecká Galerie Portyč otevřela novou výstavu

 Autor: Gabriela Volná

    Autor: Gabriela Volná

PÍSEK - V galerii Portyč se včera konala vernisáž k jubilejnímu desátému ročníku výstavy členů Pracheňské umělecké besedy. V galerii si návštěvníci mohou prohlédnout malované i šité obrazy, keramiku i fotografie. Vernisáž provázela živá hudba v podání hudebního tělesa Prácheňské umělecké besedy, které vzniklo teprve minulý rok a klávesového doprovodu Jana Kašpárka. Slovem pak provázeli Ivana Samcová Hejlová, Andrej Rády a František Havlíček. Díla členů Prácheňské umělecké besedy budou zdobit stěny galerie až do 27. srpna.

 

Prácheňská umělecká beseda v Písku je spolek, který už deset let sdružuje amatérské i profesionální výtvarníky z celého území nejen bývalého Prácheňska. Na svém kontě má už řadu výstav jak společných, tak jednotlivců. Jejich tvorba je rozmanitá, zabývá se nejenom malovanými obrazy, fotografiemi, ale i keramikou, výrobou šperků, textilními technikami a literaturou a hudbou.

„Nemohu promluvit o ničem jiném, než o citu nejcennějším a nejkrásnějším, tedy o lásce. Láska má tři formy z nepřeberných množství forem jejích podob, o nichž se stručně zmíním, jsou: láska k tvorbě a k výsledkům vlastní tvorby, láska k tvůrci a láska k příjemcům, chcete-li konzumentům tvorby. V těchto třech oblastech jsme si totiž všichni rovni bez ohledu na akademické nebo jiné tituly, fantazii, technickou zručnost, vzdělání či dokonce i inteligenci," zmínil předseda tohoto spolku Andrej Rády.

Na vernisáži tentokrát nechyběl ani závěrečný tanec návštěvníků a vystavovatelů na hudbu Jana Kašpárka. Výstava bude k vidění vždy od úterý do soboty od 14 do 17 hodin.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace