Original Vintage Orchestra rozvíří v Lucerně velkolepou show. Tři sta vstupenek věnuje zdravotníkům

Vydáno 05.08.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Dynamický swing s přesahy do popu, rocku, taneční hudby či punku? I to je možné zahrát. Přesvědčí o tom stále populárnější big band Original Vintage Orchestra renomovaného jazzmana Petra Kroutila, který se 20. září představí v pražském Lucerna Music Baru.

Original Vintage Orchestra rozvíří v Lucerně velkolepou show. Tři sta vstupenek věnuje zdravotníkům Original Vintage Orchestra rozvíří v Lucerně velkolepou show. Tři sta vstupenek věnuje zdravotníkům

Patnáctičlenný big band v čele s Petrem Kroutilem vystoupí v tradiční sestavě. Po jeho boku publikum rozparádí také černošský zpěvák, losangeleská hvězda Chuck Wansley, dívčí vokální trio Hot Sisters a skvělá tanečnice Nikol Mikesková.

Michal Malátný z Chinaski zkusí swing. Nahrává skladbu s Original Vintage Orchestra

Vedle nich se posluchači mohou těšit také na Hostivický pěvecký sbor a hosty Michala Malátného z Chinaski a herce Dalibora Gondíka. Během večera se na pódiu vystřídá více než padesát umělců, kteří předvedou energickou hudební a taneční show pod vedením režiséra Jiřího Vejdělka.

„Máme připraven zbrusu nový program, který aranžuju a zkoušíme od ledna. Michalovi Malátnému jsem už dříve zaranžoval Každý ráno a tentokrát zazpívá novinku Kompy od Chinaski jako swingový remix. A ještě jedno velké překvapení – Michal bude zpívat německy! Víc ale neprozradím,“ přibližil program koncertu kapelník Petr Kroutil.

Dalibor Gondík si s Original Vintage Orchestra zazpívá upravenou píseň kapely Olympic, během které zasedne také za bicí. „Mým hostem bude i Hostivický pěvecký sbor a v Lucerně v jejich podání zazní třeba skladba All You Need Is Love. K tomu budou tančit Nikol Mikesková a její ladies," dodal Kroutil, který unikátní projekt spustil před čtyřmi lety.

Vstupenky na koncert, který se měl původně odehrát 19. dubna, jsou stále v prodeji. Jako poděkování za nasazení v době koronavirové krize navíc pořadatelé rozdali tři sta lístků zdravotníkům. Celé vystoupení odvysílá ze záznamu Česká televize.

TZ, foto: Richard Horák

Témata: Original Vintage Orchestra, Petr Kroutil, Lucerna Music Bar, Michal Malátný, Dalibor Gondík

zavřít