5. srpna 2020 • 09:25

Brentford přišel o miliardy, do ligy jde Fulham! Český talent jen na lavičce

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brentfordu s českým záložníkem Janem Žambůrkem si postup do Premier League po 73 letech nevybojovali. Ve finále druholigového play off podlehli 1:2 po prodloužení Fulhamu, který po loňském sestupu slaví návrat mezi elitu. Dvěma góly rozhodl londýnské derby obránce Joe Bryan.



Po bezbrankových devadesáti minutách hry se Bryan prosadil v prázdném Wembley, kam diváci kvůli hrozbě šíření koronaviru neměli přístup, jako první ve 105. minutě. O dvanáct minut později přidal druhý gól, Brentford už jen v nastavení snížil. Devatenáctiletý Žambůrek se na hřiště z lavičky nedostal.

"Nejsem hrdina," uvedl Bryan, jenž otevřel skóre dalekonosnou střelou z přímého kopu, jíž nachytal brankáře Davida Rayu očekávajícího centr. "Už nás odepsali, pětkrát, šestkrát, sedmkrát, osmkrát, devětkrát, desetkrát. Myslím, že jsem dokonce někde četl, že bychom z nich (Brentfordu) měli mít strach. Ztížili nám to, ale my dali dva góly," dodal šestadvacetiletý stoper.

Brentford musel po úterní porážce skousnout další zklamání během několika týdnů. V posledním kole dlouhodobé části totiž nečekaně podlehl o udržení bojujícímu Barnsley a skončil třetí dva body za přímým postupem. "Samozřejmě je to těžké, když takhle těsně prohrajete finále. Ale udělali jsme pokrok od týmu hrajícího ve středu tabulky k třetímu nejlepšímu mužstvu ligy. Byli jsme kousek od Premier League, což je pro nás úžasný výkon," řekl dánský trenér Brentfordu Thomas Frank.

Finále play off o postup do Premier League je považováno za nejlukrativnější zápas ve světovém fotbale, neboť úspěšnému celku přinese zhruba 160 milionů liber (4,6 miliardy korun) za televizní a komerční práva v nejvyšší anglické soutěži.

Před Fulhamem slavily přímý postup do nejvyšší soutěže kluby Leeds a West Bromwich, Premier League naopak opustily Bournemouth, Watford a Norwich.

Play off o postup do anglické fotbalové ligy - finále:

Fulham - Brentford 2:1 po prodl. (105. a 117. Bryan - 120.+4 Dalsgaard).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud