Čokoládový nepečený cheesecake – Recept na skvělý dezert

Vyzkoušejte recept na čokoládový nepečený cheesecake. Vždyť, přiznejme si to, kdo z nás čokoládu nemá rád? Já osobně ji mohu už od malička. V koláči nebo jen tak si odlomit kostku a hodit za zub, vždy mě dokáže potěšit.

A takový má být každý recept na cheesecake. Má potěšit a lahodit našim chuťovým buňkám. Navíc je i rychlý a nepečený cheesecake. Do hodiny už máte koláč v lednici a stihnete i uklidit v kuchyni. Jeho postup je opravdu nenáročný – čili i začátečník v kuchyni ho bez jakýchkoliv problémů zvládne. Pojďme se podívat jak připravit nejlepší nepečený cheesecake s čokoládou.

čokoládový cheesecake
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Recept na čokoládový nepečený cheesecake

Čokoládový cheeesecake je koláč je jako stvořený pro ty, kteří chtějí dezert po dobrém obědě, čekají návštěvu nebo jen mají chuť na něco sladkého a nechtějí strávit v kuchyni půl dne. Z koláče mi vyšlo 12 porcí, takže se opravdu nemusíte bát. Vyjde na každého.

Připravte si nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone a jahodami.

Instrukce

Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12
Forma: ⌀ 22 cm
Náročnost: středně náročný
Kategorie: dezerty

Ingredience na korpus

  • Ingredience na krém

  • Ingredience na polevu

nepečený cheesecake
Zdroj foto: Veronika Kaháková

Postup přípravy

  1. Formu si vyložíme pečícím papírem. 
  2. Jako první si rozdrtíme máslové sušenky, přidáme 2 polévkové lžíce kakaa a promícháme lžící.
  3. K sušenkové směsi přidáme změklé máslo a rukama vše promícháme, aby se nám suroviny pěkně spojily. Měla by nám vyjít sypká hmota. Když jsem k rozdrceným sušenkám přidávala rozpuštěné máslo, hmota se mi drobila a nedržela tak pěkně jako právě se změklým máslem.
  4. Tuto hmotu nasypeme do formy a namačkáme ji rovnoměrně až k okrajům.
  5. Korpus posypeme nasekanými lískovými oříšky a nakrájenými jahodami. Korpus dáme zatím chladit do lednice a pustíme se na přípravu krému.
  6. Příprava krému

  7. Do hrnce si nalámeme hořkou čokoládu a dáme ji rozpouštět nad párou. Pokud bychom ji nenechali rozpustit ve vodní lázni, zůstaly by nám v ní hrudky. 
  8. Dokud se nám čokoláda taje, vymícháme si mixérem šlehačku. Já měla konkrétní čokoládu Bellaria 74%, která je dostupná v obchodech Lidl. Má vysoký obsah kakaové sušiny.
  9. Do šlehačky přimícháme mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Nepřidávala jsem už žádný cukr. Podle mě už vůbec nebylo třeba, protože čokoláda je již sama o sobě dost sladká.
  10. Krém vylijeme na korpus a dáme zchladit do lednice na pár hodin. Jelikož je v krému tolik čokolády, pěkně nám zhoustne a nebude se lít.
  11. Připravíme si čokoládovou ganache, kterou náš koláč polijeme. V menším hrnci si zahřejeme smetanu (jen zahřejeme, nevaříme) a vylijeme ji na čokoládu. I na ganache jsem použila čokoládu Bellaria 74%, ale klidně můžete použít jakoukoliv hořkou čokoládu, kterou doma najdete. Důležité je hlavně použít vysoce procentní čokoládu.
  12. Mícháme, dokud se nám čokoláda zcela nerozpustí. Ganache necháme trochu vychladnout a vylijeme ji na koláč.
  13. Na závěr už jen ozdobíme. Já jsem použila čokoládové hobliny a jahody. Cheesecake je hotový a můžeme servírovat. Zvládli jste to, že? Přeji dobrou chuť.

Doporučujeme: Recept na citrónový cheesecake

Já jsem do receptu čokoládového nepečeného cheesecake použila jahody, ale pokud je nemáte, nedělejte si starosti, nemusíte hned běžet do obchodu. Můžete použít jakékoliv jiné ovoce, které máte doma nebo vám právě vyrostlo na zahradě. S malinami by byl také určitě výborný. Kreativitě se meze přece nekladou.

Nepečený cheesecake z mascarpone také není výhradní nutností, dnes jej už umíme šikovně v receptech nahradit. Pokud jste se i vy rozhodli při pečení cheesecaku pro změnu, vyzkoušejte tipy, čím nahradit mascarpone při pečení.


Tipy na další cheesecake recepty

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.