Hlavní obsah

Cloudové hraní od Microsoftu zamíří v září do Česka

Novinky, abr

Už od září budou moci využívat tuzemští uživatelé novou streamovací herní službu od Microsoftu. Cloudové hraní zvané jednoduše xCloud zamíří kromě našich luhů a hájů také do dalších 21 zemí, a to včetně Slovenska. Informovali o tom zástupci amerického softwarového gigantu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Project xCloud by měl být v podstatě streamovací herní službou. Uživatelé za určitý poplatek budou moci využít výpočetní výkon počítačů Microsoftu, který je pro chod moderních her nezbytný, a na svém zařízení si pak zobrazí už jen samotnou hru.

V podstatě jedinou podmínkou tak bude rychlé internetové připojení, aby mohl být obraz přenášen ve vysokém rozlišení a se všemi detaily. Takto streamovanou hru by mělo jít bez problémů pustit i na pomalejších počítačích nebo průměrných chytrých telefonech a počítačových tabletech.

Hrát je opět možné i na pomalých počítačích. Nvidia zpřístupnila nové sloty GeForce Now

Hry a herní systémy

Cloudové hraní bude bez jakýchkoli dalších poplatků dostupné prostřednictvím předplatného Xbox Game Pass Ultimate už 15. září. „Zpřístupnění cloudového hraní v Xbox Game Passu Ultimate je součástí pokračujícího úsilí Xboxu zaměřit vše na hráče a zbavit hraní bariér. Game Pass lidem pomáhá objevovat a hrát skvělé tituly a společně se u nich bavit na vícero typech zařízení,“ prohlásil Kareem Choudhry, viceprezident Microsoftu odpovědný za Project xCloud.

Hned v první vlně bude dostupných více než 100 různých her, chybět mezi nimi nebude například Destiny 2, Yakuza Kiwami 2 a Grounded. „V rámci partnerské spolupráce se společnostmi Samsung, Razer, PowerA, 8BitDo a NACON nabídneme ke cloudovému hraní skvělé doplňky,“ konstatoval Choudhry.

„Hráči si mohou vyzkoušet první měsíc předplatného Xbox Game Pass Ultimate jen za 25,90 Kč / 1 €. Kromě novinky v podobě cloudového hraní Xbox Game Pass Ultimate dále zahrnuje přístup k více než 100 vysoce kvalitních her jak pro konzole, tak PC, exkluzivní členské slevy, akce a perky, stejně jako členství Xbox Live Gold umožňující hraní s přáteli napříč různými zařízeními,“ uzavřel Choudhry.

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní hry fungují i na pomalých PC

Ještě před pár lety platilo, že hráči potřebují extrémně výkonné počítačové sestavy. Příchod cloudového hraní ale mnohé změnil, díky tomu fungují i moderní hry...

Výběr článků

Načítám