Slávisté smutní. Zemřel kouč, který vedl Růžičku a pomáhal Fardovi

Foto: hc-slavia.cz

Slávistická hokejová rodina smutní. V pondělí 3. srpna zemřel Ladislav Slížek, bývalý dlouholetý hráč a trenér červenobílých. Zkušený bard v minulosti asistoval u prvního týmu Richardu Fardovi, mezi jejich svěřenci tehdy zářil Vladimír Růžička a další hvězdy.

Na stadionu v pražském Edenu býval k vidění pravidelně. Roky, bezmála každý den. Slížek byl slávistickým srdcařem, u červenobílých strávil už většinu hráčské kariéry. Do klubu přišel koncem šedesátých let a v první polovině těch sedmdesátých patřil ke stabilním členům týmu, který marně bojoval o postup do nejvyšší soutěže.

Po skončení kariéry se dal na trenérskou dráhu, dlouhé roky se věnoval mládeži, ale působil také u prvního mužstva Slavie. „V devětaosmdesátém jsme přišli s Petrem Jarošem k mužstvu potácejícímu se na chvostu první národní ligy a podařilo se nám soutěž zachránit. Pak jsem ale odešel a možná jsem promarnil šanci se prosadit,” cituje jeho vzpomínku web pražského klubu.

Další zajímavou kapitolu napsal Slížek v letech 1997 až 1999, kdy byl ve Slavii asistentem Richarda Fardy. Poté se znovu přesunul k mládeži. „Jeho rukami prošla celá řada slávistických talentů a k hokeji vedl i syna, který byl členem postupového kádru v roce 1994 a nyní jde ve stopách svého otce jako mládežnický trenér," připomínají stránky Slavie.

Slížka na Slavii velmi dobře poznal Vladimír Růžička. Nejdřív jako hráč a později i z pozice trenéra, který řídil kolegy u mládežnických kategorií. „Láďa byl člověk oddaný hokeji, vychoval spoustu hráčů. Třeba Jardu Bednáře a další kluky, kteří se hodně prosadili. S mladými to uměl, hodně se jim věnoval. Byl to kvalitní trenér a výborný chlap," připomíná současný kouč hradeckého Mountfieldu.

Ladislav Slížek starší poslední dobou bojoval se zdravotními potížemi. V důchodovém věku působil na Slavii jako zaměstnanec klubu. Poté, co skončil s trénováním, ho návštěvníci Edenu mohli pravidelně vítat v recepci zimního stadionu. Zkušený kouč a věrný slávista zemřel v pondělí 3. srpna – ve věku nedožitých 72 let...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz