Vyhazujete za reklamu! zlobí se na Starosty opozičník. To by bylo křiku, přidává údaj

05.08.2020 13:31

Zastupitel Libereckého kraje Stanislav Mackovík (KSČM) se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz obul do Starostů a nezávislých. Podle jeho slov si Starostové za veřejné peníze kupují popularitu a média o jejich neúspěších mlčí.

Vyhazujete za reklamu! zlobí se na Starosty opozičník. To by bylo křiku, přidává údaj
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Stanislav Mackovík

„Starostové pro Liberecký kraj (SLK) z veřejného rozpočtu utrácí desítky milionů na reklamu kraje. V době, kdy současný hejtman Martin Půta seděl v opozici jako krajský zastupitel, tak sám vyčítal tehdejšímu vedení kraje výdaje na propagaci. Tehdy říkal: ‚Nevím, proč by měl kraj dávat tolik peněz na svou propagaci. Dokázal bych si představit částku menší‘,“ popisuje Mackovík.

Anketa

Podporujete zestátnění exekutorů dle návrhu SPD Tomia Okamury?

98%
2%
hlasovalo: 11402 lidí

Podle jeho slov se však ve chvíli, kdy se Půta stal hejtmanem, začalo za reklamu utrácet ještě více. „Pokud se Půty někdo na vyhozené miliony zeptá, tak je schopen to veřejně zapírat. Nicméně – současné vedení kraje ‚vysálo‘ z veřejných peněz na svoji reklamu od roku 2013 do roku 2019 celkem 82,2 milionu korun. Jen za rok 2019 to byla částka ve výši 14,8 milionu Kč,“ uvedl Mackovík. 

Dále dodává, že současné vedení Libereckého kraje sice disponuje tiskovým oddělením v rámci úřadu – ale zároveň si najalo agenturu, která se stará o mediální obraz starostů. „Nedivme se, že mainstreamová média jsou ke starostům přítulná. Za takové peníze se negativní – respektive pravdivé články o současné práci SLK psát nikdy nebudou,“ míní Mackovík.

Téma krajské volby 2020

„Média přehlížejí i pracovní nasazení současného poslance zvoleného z řad SLK/STAN za Liberecký kraj. Poslanec Petr Pávek má účast na hlasování v poslanecké sněmovně jen na 50,6 %. Pokud by se jednalo o poslance z řad KSČM, tak by se vedla mediální štvanice, že poslanec nepracuje a nechodí do práce. Nkdo by se neohlížel na důvody jeho nepřítomnosti při hlasování. U pana Pávka však tomu dobře placená média raději nevěnují pozornost,“ upozorňuje také Mackovík.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…