Hlavní obsah

V Belgii roste nová módní ikona s modrou krví

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monarchie platí nejen za formu vlády, ale do jisté míry symbolizuje také pohádku, která fascinuje miliony jedinců po celém světě. Ostatně už jen samotné titulování slovy princ či princezna budí romantickou představu, která se vymyká zrychlenému tempu moderní doby. Baví vás příběhy následníků trůnu? Pak se seznamte s princeznou Elisabeth Belgickou, rozvíjejícím se poupětem nejen na poli stylu.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Elisabeth Belgická

Článek

Devatenáctiletá princezna Elisabeth Belgická, vévodkyně brabantská, je jako nejstarší dítě krále Filipa Belgického a jeho manželky královny Mathilde následnicí belgického trůnu. Ačkoliv tato subtilní blondýnka působí jemným dojmem, opak je pravdou.

Královský palác totiž letos v květnu ohlásil, že Elisabeth byla přijata na Královskou vojenskou akademii v Bruselu a půjde ve šlépějích svého otce krále Filipa Belgického, který na vojenskou akademii docházel v letech 1978-1981. Místo korunky tak princezna dostane do ruku zbraň.

Kromě působivé osobností stojí za pozornost i princeznin vytříbený vkus, který nepochybně zdědila po své matce, královně Mathildě. Obě spojuje láska k výrazným barvám, ale také k trendy lodičkám a sandálkům na vysokých podpatcích.

Foto: Profimedia.cz

Královna Mathilde Belgická

Princezna si nejraději obléká midi šaty do půli lýtek, které zároveň splňují přísná kritéria královské etikety. Nejčastěji se jedná o modely s květinovým vzorem nebo krajkou. Doplňky zpravidla ladí tón v tónu nebo si vybere jednu výraznou barvu, která se objevuje na vzoru šatů a tu pak zopakuje na lodičkách a kabelce.

Alžběta II. - královna barev

Styl

Naposledy se na veřejnosti objevila během Národního dne v béžových midi šatech s jemným oranžovým vzorem, kterému sladila i malé psaníčko. Celý look pak korunovaly velké zlaté náušnice a ladící krémová čelenka a lodičky.

Foto: Profimedia.cz

Výrazné barvy působí mladistvě a svěže.

Foto: Profimedia.cz

Potrpí si na hezké boty.

V minulosti ovšem sahala i po více minimalistických a sexy modelech ve stylu Meghan Markle. K příležitosti oslav svých osmnáctých narozenin si například oblékla bílé sakové mini šaty s širokým páskem, které působily rafinovaně a dávaly jasně najevo, že princezna vstupuje do dospělosti se sebejistotou a odhodláním.

Vévodkyně Meghan se stala největší módní influencerkou letošního roku

Styl

Její příběh je zatím pouze na začátku, ale už teď lze s jitotou říci, že se jedná o odhodlanou mladou dámu, jejíž nejen módní styl, ale také příběh stojí za vaši pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Elisabeth Belgická po projev u příležitosti svých osmnáctých narozenin.

Foto: Profimedia.cz

Princezna s matkou a bratrem

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám