Udělal jsem správnou věc, říká majitel přepadeného obchodu, který střílel do vzduchu

Střelba v Brně

V Brně se během úterního podvečera střílelo. Majitel přepadeného obchodu zastavil ranou z plynové pistole zloděje a přinutil ho vrátit ukradené oblečení. Muže, který si myslí, že udělal správnou věc, vyzpovídal přímo na místě reportér CNN Prima NEWS Michal Janotka.

Celý incident se odehrál po páté hodině odpolední na jedné z nejfrekventovanějších ulic v Brně. Majitel obchodu nachytal zloděje zrovna ve chvíli, kdy mu kradl několik kusů oblečení za více než tři tisíce korun. Pachatel se poté dal na útěk a prodavač běžel za ním.

Lidé zavolali na tísňovou linku

„Šel proti mně, chvilku seděl na autě a potom šel proti mně, asi pět kroků. Nevěděl jsem, co udělá, tak jsem zvedl ruku nad hlavu a vystřelil jsem do vzduchu,“ popsal pro CNN Prima NEWS majitel a dodal, že poté se pachatel lekl a vrátil všechno ukradené zboží.

Jenže mezitím lidé z okolí zavolali na tísňovou linku a oznámili, že se na ulici střílí. Během chvíle tak na místo dorazilo několik policejních hlídek a vzápětí i zásahová jednotka. „Policisté následně zjistili, že muž, který střílel, je obchodník z nedalekého obchodu pronásledující zloděje,“ řekl mluvčí jihomoravské policie Patr Vala.

Prověřovat se prý také bude, zda se trestného činu nedopustil i sám majitel obchodu, ten to ale odmítá. „Samozřejmě mám rozum a vím, že po nikom nemám střílet. Nicméně když došlo tady k této situaci, tak jsem prostě vystřelil do vzduchu. Byl jsem z toho sice trošku rozklepaný, ale na druhou stranu myslím, že jsem udělal správnou věc,“ vysvětlil majitel.

Tagy: