Jihlava: Oblastní charita obdržela třicet respirátorů

05.08.2020 21:23

Respirátory v hodnotě téměř 30 tisíc korun darovala bankovní instituce J&T Banka statutárnímu městu Jihlava, které je předalo k užívání Oblastní charitě Jihlava.

Jihlava: Oblastní charita obdržela třicet respirátorů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Předání respirátorů z rukou předsedy představenstva Okresní hospodářské komory a zastupitele města Jihlavy Jaroslava Huňáčka proběhlo za účasti náměstka primátorky Petra Ryšky a ředitelky Oblastní charity Hany Fexové v úterý 4. srpna. Sponzorský dar od společnosti J&T Banka obsahoval 30 respirátorů se stupněm ochrany ekvivalentním FFP3, z nichž jeden lze pořídit přibližně za 900,- Kč.

„Říkali jsme si, že by se u nás tolik kvalitních respirátorů nevyužilo, proto jsme se rozhodli je darovat charitě, které jistě poslouží. Člověk si řekne, že to je jenom 30 masek, ale konečná cena daru dosahuje až 30 tisíc korun. A to je vzhledem k současnému trendu zdražování ochranných pomůcek už velká pomoc,“ uvedl Petr Ryška.

„Respirátory s takovou ochranou jsme zatím k dispozici neměli. Zaměstnanci nosili ústenky, někteří používali respirátory s ochranou FFP2. Tyto darované masky půjdou zejména do rukou pracovníků hospicové péče, zdravotníkům a lékařům, u kterých je riziko setkání s nákazou největší,“ dodala Hana Fexová.

„Společnost se rozhodla tyto masky darovat všem větším a statutárním městům. Životnost masek je 10 let, filtry mají životnost dokonce 20 let,“ doplnil Jaroslav Huňáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…