Nissan odloží zavření továren v Barceloně do prosince 2021. Odboráři vedení slíbili obnovení výroby

Japonská automobilka Nissan Motor se dohodla s odbory, že odloží uzavření svých tří továren v Barceloně o jeden rok, tedy na prosinec 2021. Agentuře Reuters to ve středu řekli odboroví předáci. Barcelonské závody Nissanu zaměstnávají kolem 3000 lidí a nepřímo poskytují práci dalším 20 tisíc lidí.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo automobilky Nissan

Logo automobilky Nissan | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Automobilka podle Reuters v rámci dohody slíbila, že do konce příštího roku nepřikročí v těchto závodech k žádnému masovému propouštění zaměstnanců. Odboráři se zase zavázali, že od 24. srpna se v továrnách začne postupně obnovovat výroba poté, co zaměstnanci začátkem května vstoupili do stávky.

Čtvrtý největší výrobce aut na světě se bude jmenovat Stellantis. Vznikne spojením Fiat Chrysler a PSA

Číst článek

Nissan dal nedávno najevo, že je otevřený možnosti odložit uzavření továren, aby tak poskytl úřadům více času k nalezení jiné firmy, která by měla o závody zájem.

Automobilka koncem minulého měsíce oznámila, že v tomto finančním roce očekává rekordní provozní ztrátu 470 miliard jenů (téměř 100 miliard Kč), protože koronavirová pandemie narušila její snahy o oživení podnikání a prodej aut by se měl propadnout o 16 procent. V prvním finanční čtvrtletí, které skončilo 30. června, vykázala firma provozní ztrátu 153,9 miliardy jenů po zisku 1,61 miliardy jenů před rokem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme