Očekávané události 6.8.2020

Očekávané události 6.8.2020
6. srpna 2020 Události Autor: Anežka Hlávková

Přinášíme výběr z očekávaných událostí čtvrtka 6. srpna.

V Třebíči začíná sedmnáctý ročník festivalu židovské kultury Šamajim, potrvá do soboty. Program zahajuje vystoupení místního tanečního souboru Yocheved na náměstí před Zadní synagogou.

V bazilice svatého Jakuba v Praze si ode dneška do 24. září mohou návštěvníci Mezinárodního varhanního festivalu poslechnout koncerty hrané na největší nástroj v Česku. Letošní program zahájí vystoupení francouzského varhaníka Davida Cassana.

V Chrudimi začíná pouť k Nejsvětějšímu Salvátoru, která potrvá do neděle. Doprovodný program nabízí besedu s vedoucím projektu Adopce na dálku, aktivity pro děti či slavnostní zpívané nešpory. Poutní mši svatou v neděli odslouží novokněz P. Karel Dvořák, program zakončí duchovní koncert. 

Ranní mší svatou končí Mladifest v Medjugorji.

Polský prezident Andrzej Duda v 10 hodin složí před poslanci a senátory slib hlavy státu, čímž se ujme druhého mandátu.

Na Slovensku v katedrále sv. Jana Křtitele v Trnavě slavnostně otevírají výstavu „Jan Pavell II. a Slovensko."

Výstavu s názvem Stavitelé katedrál o umění a životě středověkých architektonických hutí zahajují dnes večer v Kutné Hoře.

Třetí ze série čtyř večerů nazvaných Chill out pod Petrovem proběhne dnes večer v nově zrekonstruovaných petrovských zahradách v Brně. Dnešní Chill bude s folklorní tematikou.

V Hrádku nad Nisou na Liberecku si v rámci akce s názvem 10 let poté připomínají uplynutí dekády od ničivých srpnových povodní, které v Libereckém kraji připravily o život pět lidí. Hrádek patřil k nejpostiženějším městům.

Jiráskův Hronov, 90. ročník festivalu amatérského divadla, pokračuje v Hronově. Festival potrvá do 8. srpna.

V rámci akce Pardubice - Evropské město koní 2020 zahájí dnes večer výstavu s názvem Cval staletími - Legenda jménem Velká pardubická.

Do České knihy rekordů bude zapsán český spisovatel Eduard Petiška, autor více než devadesáti titulů, jehož knihy byly přeloženy do několika desítek jazyků.

NyníHudební siesta
Skladba: Koncert D dur pro housle, smyčce a basso continuo - Allegro ma non troppo; Autor: Benda František; Sóla: Ženatý Ivan - housle
13:00Zprávy ČRo Plus
13:05Odpolední proud
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:05Odpolední proud

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony