Společnost Samsung odstranila kritizovanou reklamu u Nuselského mostu

6. srpen 2020

Plachta s reklamou přes dva domy u Nuselského mostu, která porušovala vyhlášku o regulaci reklamy, zmizela. Pro iROZHLAS.cz to uvedla pražská radní Hana Třeštíková (Praha sobě). Společnost Samsung podle ní slíbila odstranění reklamy poté, co ji k tomu Třeštíková vyzvala v dopise. S tím ale firma nesouhlasí. „Dopis jsme obdrželi včera. Tak rychle bychom zareagovat nezvládli,“ tvrdí mluvčí firmy David Sahula.

„Snažíme se eliminovat reklamní plochy, které jsou v rozporu s vyhláškou. Máme ale omezené možnosti, i když správní orgány udělí pokutu, pro firmy nejsou zdrcující. Proto jsme se rozhodli jít jinou cestou. Chceme apelovat na společnosti, zda by se nepřidaly k morálnímu závazku neinzerovat na těchto plochách,“ řekla Třeštíková pro iROZHLAS.cz.

Jako první magistrát oslovil právě Samsung. „Napsala jsem společnosti dopis a oni reagovali prakticky okamžitě. Ani ne do 24 hodin mi volali, že iniciativu vítají a přidají se,“ dodala.

Mluvčí společnosti Samsung David Sahula však pro server iROZHLAS.cz uvedl, že stažení reklamy s dopisem od radní Třeštíkové nesouvisí. „Dopis jsme obdrželi včera. Tak rychle bychom zareagovat nezvládli. Už to probíhá déle a řešila se tam řada věcí s mediální agenturou a s pronajímatelem. Paní Třeštíková ale dělala řadu jiných věcí v pozadí, abychom jí nekřivdili,“ řekl Sahula. 

„Stahování reklamy jsme započali v momentě, kdy jsme získali pochybnosti o legálnosti reklamní plochy a informaci o pravomocném rozhodnutí soudu týkajícího se této reklamní plochy,“ pokračoval mluvčí.

Jednání s provozovatelem reklamní plochy podle ní dlouhodobě nikam nevedlo, proto se magistrát rozhodl jít jinou cestou. „Máme vytipované další společnosti, které budeme postupně oslovovat. Chtěli bychom tak vytvořit jakousi iniciativu za kultivovanější Prahu,“ řekla Třeštíková.

Magistrát podle ní chce oslovit i organizace sdružující inzerenty, aby na sporných reklamních plochách reklamu nekupovaly.

autoři: zit , sto | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio