Hlavní obsah

Fotbalista Slepička ukončil profesionální kariéru

Příbram

Fotbalový útočník Miroslav Slepička v 38 letech ukončil profesionální kariéru. Dvojnásobný reprezentant, který naposledy působil v prvoligové Příbrami a prošel i pražskou Spartou, už bude hrát pouze v nižších soutěžích a chce se věnovat trénování.

Slepička v kleciVideo: Sport.cz

 
Článek

"Fotbal chci hrát i nadále, ale již ne na tak vysoké úrovni. Vystudoval jsem trenérské licence a rád bych se nyní ubíral pracovně tímto směrem," citoval web příbramského klubu Slepičku.

"Děkuji především své rodině, všem trenérům, kteří mě v mé kariéře vedli, vedení 1. FK Příbram, které mi vyšlo vždy vstříc a opět mi dalo šanci si zahrát vrcholový fotbal. Další obrovský dík patří fanouškům, kteří mě během kariéry podporovali," dodal Slepička, který se v průběhu uplynulé sezony dokázal vrátit na prvoligové trávníky po těžkém zranění.

V ročníku 2019/20 odehrál za středočeský celek v nejvyšší soutěži 20 zápasů, gólově se ale neprosadil. V minulosti působil také na Spartě, v Liberci, v Dinamu Záhřeb, německém Fürthu či indickém FC Goa. V české lize nastoupil ke 197 zápasů, v nichž dal 36 gólů, dva starty si v roce 2008 připsal za reprezentační A-tým.

Reklama

Související témata: