Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Veterán Slepička v lize končí a chce trénovat. Janečka v Karviné prodloužil o rok

Jeden končí, druhý se chystá na další sezonu. Fotbalová liga přišla o jednoho z veteránů – v osmatřiceti letech končí v Příbrami Miroslav Slepička, zatímco o rok mladší kapitán Karviné Marek Janečka prodloužil s vedením týmu smlouvu o další rok. Janečka je posledním ze základní sestavy celku, který před čtyřmi lety postoupil mezi tuzemskou elitu. Dvojnásobný reprezentant Slepička, který si během kariéry zahrál i za Spartu, už se bude fotbalem bavit jen na nižší úrovni a chce se věnovat trénování.

Miroslav Slepička
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/imago sportfotodienst

"Fotbal chci hrát dál, ale už ne na tak vysoké úrovni. Vystudoval jsem trenérské licence a rád bych se nyní ubíral pracovně tímto směrem," řekl pro příbramský web Slepička, který se v průběhu uplynulé sezony dokázal vrátit na prvoligové trávníky po těžkém zranění, a poděkoval rodině, trenérúm i vedení Příbrami.

V ročníku 2019/20 odehrál za středočeský celek v nejvyšší soutěži 20 zápasů, gól ale nedal žádný. V minulosti působil také na Spartě, v Liberci, v Dinamu Záhřeb, německém Fürthu či indickém FC Goa. V české lize nastoupil ke 197 zápasům, v nichž dal 36 gólů, dva starty si v roce 2008 připsal za reprezentační A-tým.

Poslední mohykán Janečka pokračuje

"V Karviné jsem moc spokojený. Cítím se fit a fajn po všech stránkách. Jsem moc rád a těším se, že budu za Karvinou dál hrát ligu," řekl pro klubový web Janečka.

Radost hráčů Karviné, zleva Marek Janečka a Kristi Qose
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Do Karviné se vrátil vloni v létě po půlročním působení v Trnavě, předtím ve slezském klubu hrával od roku 2016 a pomohl mu k postupu do první ligy. V české nejvyšší soutěži Janečka odehrál 98 utkání a dal šest branek.

"Marek je s Karvinou spjatý. Jsme rádi, že zůstává. Jde už o posledního člena základní sestavy z postupové sezony. Věřím, že mladým klukům a celému týmu pomůže na hřišti i v kabině," prohlásil sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články