Každý nás bude tipovat na pozice dole, tvrdí kapitán Karviné s novou smlouvou v kapse

Každý nás bude tipovat na pozice dole, tvrdí kapitán Karviné s novou smlouvou v kapse

Nejzkušenější článek a kapitán MFK Karviná bude pokračovat na prvoligové úrovni také v novém soutěžním ročníku 2020/2021.

Sedmatřicetiletý veterán Marek Janečka, jenž už odehrál v karvinském trikotu 98 prvoligových klání a vstřelil 6 branek, se totiž na současné adrese dohodl na dalším kontraktu.

"V Karviné jsem moc spokojený. Cítím se fit a fajn po všech stránkách. Jsem moc rád a těším se, že budu za Karvinou dál nastupovat ve Fortuna:lize," citoval web mfkkarvina.cz ostříleného záložníka.

Cílem pro příští měsíce je vyhnout se sestupovým starostem. "Bude to zajímavá sezóna, liga se rozšířila na osmnáct týmů, tři spadnou přímo. Bylo by fajn se vyhnout bojům o záchranu, přestože nás asi každý bude tipovat na pozice dole. Uvidíme," pokračoval slovenský defenzivní univerzál.

Jeho setrvání v kádru MFK si přáli jak fanoušci, tak vedení. "Marek je s Karvinou spjatý. Jsme rádi, že zůstává. Jde už o posledního člena základní sestavy z postupové sezóny. Věřím, že mladým klukům a celému týmu pomůže na hřišti i v kabině," zakončil na stránkách mfkkarvina.cz sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Janečka už má za sebou na karvinské půdě několik let, které přerušilo pouze hostování v jeho bývalém klubu Spartaku Trnava. V minulosti prošel také Zlatými Moravci či Hansou Rostock, s níž si zahrál druhou bundesligu.

Ve Slezsku čekali od Železníka góly a ty nepřicházely. Exslávista si tak hledá nový klub...