Fenerbahce splnilo podmínky, které jsme měli, naznačil Novák proč odmítl Spartu

Fenerbahce splnilo podmínky, které jsme měli, naznačil Novák proč odmítl Spartu

Reprezentační obránce Filip Novák se s Trabznosporem nedomluvil na smlouvě ani po roce jednání a zamířil do největšího tureckého klubu Fenerbahce Istanbul.

Se slavným klubem podepsal smlouvu na tři roky. „Rozhodlo to, že Fenerbahce bylo rychlejší. Já se s Trabzonsporem domlouval skoro rok na nové smlouvě a nedařilo se to. Fenerbahce splnilo podmínky, které jsme s agentem měli a byli s nimi spokojení. Rozhodl jsem se pro novou výzvu a doufám, že bude úspěšná,“ řekl Novák na tiskové konferenci, jehož slova citovalo ČTK.

Z nabídek si mohl vybírat. „Dostal jsem nabídky i z jiných týmů a zemí. Moc si toho vážím, ale Turecko pro mě bylo prioritou. Liga mi vyhovuje, mentalita také, jsem tu opravdu spokojený. Když se ozvalo Fenerbahce, řekl jsem si - je to obrovský klub, největší v Turecku. Rozhodl jsem se toho využít,“ odůvodnil dále své rozhodnutí obránce.

Do Fenerbahce míží jako nejlépe skórující obránce v lize. Z pozice levého beka si připsal v uplynulé sezoně sedm gólů. „Očekávání jsou veliká, ale řekl bych, že nejen k mé osobě, spíše k celému týmu. Budeme se snažit hrát o ty nejvyšší příčky a především hlavně potěšit naše fanoušky,“ dodal třicetiletý reprezentant.