MŽP a Svaz měst a obcí ČR potvrzují: Zařízení značky Samsung lze odevzdávat ve všech sběrných dvorech bez výjimky

Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak (dále jen Samsung) vítá dnešní dohodu kolektivních systémů zpětného odběru elektrozařízení s Ministerstvem životního prostředí ČR, která zajišťuje odběr elektrozařízení značky Samsung ve všech sběrných dvorech v České republice. Pro všechny občany tak platí i nadále, že mohou na sběrné dvory odevzdávat elektrozařízení všech značek jako doposud.


Výrobci a dovozci mají odpovědnost za likvidaci elektrozařízení. Nejinak tomu je v případě společnosti Samsung. Na tom se nikdy nic nezměnilo. Společnost Samsung vždy k tomuto tématu přistupovala velmi odpovědně.

Ekologickou likvidaci výrobků dovážených do ČR společností Samsung má od 1. ledna 2020 na starosti společnost REMA Systém. Ta zatím nemá smlouvy se všemi sběrnými dvory, ale podle dnešní dohody bude zajišťovat odvoz i z těch dvorů, které nemá zasmluvněné. Obce, které sběrné dvory provozují, mohou vždy bezplatně zavolat na linku 800 976 679 a odvoz u REMA Systém objednat. Nový partner Samsungu pro ekologickou likvidaci elektrozařízení zároveň podepisuje smlouvy s dalšími obcemi.

Společnost Samsung věří, že dnešní dohoda ukončí zbytečné spory. Možnost občanů snadno odevzdat dosloužilé přístroje k recyklaci bez ohledu na jejich značku musí být zachována.

Předmětná tisková zpráva Ministerstva životního prostředí: https://www.mzp.cz/cz/news_20200806-Vyslouzile-vyrobky-Samsung-noste-dal-do-sbernych-dvoru


Kontakt:

Jan Potůček / Account Manager

e-mail: jan.potucek@taktiq.com

Klíčová slova ČR-elektronika-odpady-správa-Samsung

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.