7. srpna 2020 • 04:40

Zákaz stání? Neplatí, zjistily si Pardubice. Fanoušci drželi rozestupy

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sektory na stání se na hokeji neotevřou. Nebo aspoň zatím ne. Tak mluvil v rozhovoru pro iSport.cz epidemiolog Rastislav Maďar. Jenže hned druhý hrací den Generali Česká Cupu přinesl změnu. Pardubice proti Olomouci svoje fanoušky na stání do arény pustily. Na zemi byly namalované tečky, které naznačovaly rozestupy. Lidi měli navíc povinnost nechávat mezi sebou aspoň jednu řadu volnou.



Původně to vypadalo na tvrdé ne. „Zatím sektory na stání povolené nejsou a zkusili bychom to bez nich. Některé kluby jsou ochotny tam rovnou dát sedačky, jiné tu možnost nemají, je to finančně náročné řešení,“ vysvětloval epidemiolog Maďar. „Pokud by se ale dalo výhledově zařídit, že lidé nebudou stát za sebou, tak by sektor na stání šlo pustit do úvahy,“ připustil, že v budoucnu by se stání na hokeji povolit mohlo.

Pardubice do sektoru prodávaly lístky už pro první utkání letního poháru. Důvod? Všechno řešily s hygienou. Ta tady neviděla nejmenší problém. „Otevření sektoru na stání jsme konzultovali 4. srpna na společné schůzi s vedením Krajské hygienické stanice Pardubického kraje. Podle jejího ředitele MUDr. Antonína Vykydala z mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví, platného od 27. 7., nevyplývá, že by mělo být otevření sektoru na stání zakázané,“ vysvětlil člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Rozestup jednoho sedadla nedodržel ani sportovní ředitel Dušan Salfický
Rozestup jednoho sedadla nedodržel ani sportovní ředitel Dušan Salfický

Domácí fans byli v sektoru celou dobu disciplinovaní, když se před začátkem zápasu sešlo pár lidí dohromady, hned je napomenul pořadatel, že musí dodržovat rozestupy. Poslechli. Nezkoušeli porušovat pravidla, nesundávali roušky. Jediný drobný problém tak nastal s malou částí olomouckých fans, kteří v první třetině fandili vedle sebe a nařízení o dodržování rozestupů neřešili. Od druhé části se už na stadionu neobjevili.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 13:28. Claireaux, 16:48. Paulovič, 49:02. Mandát, 58:55. Kousal, 59:06. Mandát

Hosté: 14:27. Bambula, 47:47. Navrátil

Sestavy

Domácí: Klouček (Nečas) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ivan, Bučko, Holland – Vondrka, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Paulovič – Kratochvíl, Zeman, Machala

Hosté: Lukáš (Konrád) – Hlaváč, Dujsík, Ondrušek, Černý, Švrček (C), Škůrek, Rutar, Valenta – Ostřížek, Strapáč, Tomeček – Olesz, Kolouch, Kucsera – Gřeš, Handl, Navrátil – Bambula, Mácha

Rozhodčí

Horák, Sýkora – Frodl, Hnát

Stadion

enteria arena

Návštěva

1649 diváků

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 5:2. Dynamo ve formě, dva góly vstřelil Mandát
Video se připravuje ...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud