InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jak dopadne koronavir na václavskou pouť ve Strakonicích?

STRAKONICE – Konec září a termín tradiční svatováclavské pouti ve Strakonicích je sice ještě relativně daleko, ale už teď je jasné, že současná nejistá doba spojená s koronavirovými opatřeními zasáhne i tuto akci. Starosta Břetislav Hrdlička má pro návštěvníky pouti dobrou i špatnou zprávu. Akce se konat bude, ale její podoba bude osekaná.


„Nechtěli jsme pouť rušit úplně, ale lidé alespoň nějakou zábavu měli. Ovšem letos se omezí jen na pouťové atrakce. V tomto roce se nebude konat stánkový prodej, maximálně tam bude jen nějaké občerstvení," popisuje Břetislav Hrdlička. Doplnil, že městu bylo doporučeno v letošním stánkaře oželet. „Ke zrušení akce každopádně nedošlo, ale uvidíme, co přijde shora," naráží starosta na nepředvídatelný vývoj epidemiologické situace.

Trošku jiný postoj zaujali k pouťovým radovánkám v Jindřichově Hradci, kde Krajská hygienická stanice velké oslavy schválila. Včetně stánků, které budou rozmístěny ve větších rozestupech. A rizikovým skupinám město doporučilo zůstat doma, nebo zvážit použití roušky. V Hradci nevidí problém ani v omezení kapacity akcí hygieniky na tisícovku lidí, protože v centru je možné davy oddělit do sektorů.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Míša 

    Reagovat

     

    V této "covidové" době, kdy se ruší důležitější a zajímavější akce, naprosto nechápu rozhodnutí MÚ nechat o Václavské pouti v provozu kolotoče!!!
    Nemyslím si, že je zde šíření nákazy méně nebezpečné!!! U občerstvení lidé sedící pospolu, popíjící pivo, atd., hygiena nulová, atd., atd.!!!
    O event. rozestupech, rouškách a dalších případných nařízeních mám velké pochybnosti, zda je budou všichni návštěvníci poctivě dodržovat.
    Rozhodně nepovažuji ježdění na kolotočích, popíjení piva s buřtem v ruce :) za "kulturní vyžití", které by občané nemohli letos oželet.
    A stánkový prodej je už totálně nepřípustný!!!

    Vloženo 4.9.2020 02:09:19

    • Jaja 

      Reagovat

       

      Tak zůstaňte doma a je to vyřešené.. ????????????

      Vloženo 6.9.2020 13:57:34

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Postaveno na hlavu Kam daly mozky?Tak na kolotočích se nakazí víc než na stánkách

    Vloženo 1.9.2020 05:24:19

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Lepší by bylo zrušit atrakce a ponechat stánkový prodej.

    Vloženo 8.8.2020 09:20:26

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 7.8.2020 23:44:13

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace