Budoucnost Horácké galerie ovlivní osobnost nového ředitele

Krajští radní Vysočiny vybírají nového ředitele Horácké galerie v Novém Městě na Moravě. Dosavadní ředitel Josef Chalupa odchází po čtyřech desítkách let do důchodu.

Kolem odchodu ředitele Chalupy se objevila celá řada zákulisních informací o politickém nátlaku na odchod z funkce. Osobnost ředitele Chalupy mohla stát v cestě dlouhodobým plánům a záměrům při rozvoji nebo naopak omezení činnosti Horácké galerie v Novém Městě na Moravě.

I když je ředitel Chalupa v důchodovém věku již několik let, tlaky na jeho odchod do důchodu se objevily až v poslední době. A proces výměny ředitele se musel stihnout za pár měsíců ještě před krajskými volbami.


Nový ředitel Horácké galerie by měl být jmenován měsíc před krajskými volbami. Funkce by se ujal už od září. A pak samozřejmě záleží na tom, jak bude plnit vize Kraje Vysočina jako zřizovatele.

A právě o plnění vizí Kraje Vysočina novým ředitelem Horácké galerie jde v první řadě. Proslýchá se cosi o obchodních záměrech budoucí spolupráce soukromých subjektů s Horáckou galerií při realizaci uměleckých výstav a expozicí. Tyto plány obchodních záměrů pak mají politické krytí v podobě rychlé výměny ředitelů.

A tak už návrh jména nového ředitele pro jmenování Radou kraje Vysočina naznačí další směřování Horácké galerie. Zatím byl návrh stažen, ale bude krajští radní o něm budou znovu jednat.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů