Horory na víkend

Tipy_Dnes bude vasim pruvodcem strach2
Bojíte se rádi? Pak jste tu správně. Dnešní knížky totiž vypráví příběhy plné nevysvětlitelných a tajemných událostí, které pěkně pocuchají vaše nervy. Tušíte správně – zavítáme do světa hororu. 

Začneme knížkou Čtyři strany mince od českého autora Lukáše Záleského. Najdete v ní hned čtyři hororové povídky, jež spojuje jediné – děsivé události vyvolávající hrůzu a strach…

Čtyři strany mince

Nebojte se bát
Autor: Lukáš Záleský

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 137×198 mm
ISBN: 978-80-271-1709-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Čtyři strany mince vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Čtyři hororově laděné povídky, které vás rozhodně nenechají klidnými! Mladému účetnímu a jeho krásné ženě se podaří najít skvělého finančního poradce a peníze se jen kupí. To je skvělé, nebo snad ne? Jen kdyby… *** Halloween v malém americkém městě je většinou veselou a radostnou událostí napěchovanou sladkostmi, dětským smíchem a západem slunce. Tenhle ale bude jiný… *** Hrdinný doktor vytrhne přejetého chodce ze spárů smrti, lidé ve městě ho pochvalně plácají po zádech. Vše se pak postupně vrátí do starých poklidných kolejí, i když… *** Sedmileté holčičky bývají roztomilé a nevinnost sama, tedy většinou…

 Ukázka z knihy

Šel jsem procházkovým tempem po břehu řeky. Bylo nádherně. Zrovna začínalo být příjemné teplo a podzimní slunce osvětlovalo krásu každého zabarveného lístku. Každý, kdo byl ten den venku, nebo se alespoň podíval z okna, musel pocítit tu nenadálou radost ze života. Byl vskutku překrásný den. Kdybych ho tak mohl vidět. Já viděl jen hnusný mokrý kaluže plný toho barevnýho svinstva, co ani stromy nechtěj. Já viděl jen holubí hovna a bordel u cesty. Já viděl ten zasraně nejhorší den vůbec.

Přečtěte si celou ukázku z knihy.

————————————————

Stephen King je legendou ve světě hororu. Je autorem mnoha knih, ale i filmových scénářů, z nichž se některé staly skutečně legendárními. Nyní mu vychází nové vydání knihy Běh o život, která čtenáře tentokrát zavede do nedaleké budoucnosti.

Běh o život

Autor: Stephen King

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 120×185 mm
ISBN: 978-80-7593-192-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Běh o život vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Sci-fi z nedaleké budoucnosti líčí temnými barvami industriální svět, nikoli nepodobný totalitě. Zábavu apatickým masám obstarává jediný televizní kanál, který vysílá obskurní zvrácené soutěže, z nichž nejdrsnější a nejpopulárnější je Běh o život. Vybraný jedinec, v tomto případě Ben Richards, je vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř. Po dvanácti hodinách ho začnou pronásledovat profesionální Lovci, podporovaní mnoha udavači z řad televizních diváků. Prchající zoufalec sahá pod vidinou odměny ve výši milionu dolarů k těm nejkrutějším prostředkům, aby pronásledovatele setřásl.

O autorovi

Stephen King patří mezi vůbec nejprodávanější a nejaktivnější autory současnosti. Tempo, napětí a gradace se v jeho knihách mísí s odkazy na americké reálie a pop kulturu. Autor skvěle propojuje svět fikce s realitou. Autorova tvorba dosahuje úctyhodných čísel. Na kontě má 81 knih. K tomu připočtěme přes 100 povídek, 9 knižních sérií, z toho nejznámější Temná věž, Zelená míle či třeba Toa řadu filmových scénářů. V některých snímcích si navíc střihl menší či větší roli. Spisovatel oslavil v roce 2017 sedmdesátku a do literárního důchodu se rozhodně nechystá. Sám prozradil, že na každý rok chystá novou knihu.

Zdroj informací: nakladatelství Knihy Dobrovský

————————————————

Titul Přízraky domu Carrowů vydaný nakladatelstvím Fobos vás zavede do domu, kde se dějí podivné věci. Když se osmičlenná skupina rozhodne strávit v domě dvoutýdenní pobyt, věci dostanou rychlý spád…

Přízraky domu Carrowů

Autorka: Darcy Coatesová
Přeložila: Vendula Šumanová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7642-514-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Přízraky domu Carrowů vydalo nakladatelství Fobos.

Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Sejde se osmičlenná skupina a zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání, se kterými do Carrow přijeli. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci. Dveře se samy otvírají. Seance se začnou zvrtávat. Tapetou prosakuje červená tekutina. Náměsíčné médium se v noci potuluje chodbami… Když jeden z hostů za podivných okolností zemře, Remy je donucena uvažovat o možnosti, že duch původního majitele domu, zvrácený sériový vrah, stále bloudí jeho chodbami. Jenže už je příliš pozdě na to snažit se utéct.

Ukázka z knihy

Z dodávky vystoupilo osm návštěvníků, směsice mladých i starších lidí. Jones je pozdravil rychlou úklonou a vedl je k verandě. Pod schody se celá skupina zastavila a prohlížela si dům, zahrady, impozantní kamenné štíty a temná okna.

Remy zaujala nacvičenou pózu. Jednu nohu předsunula před druhou, aby zdůraznila siluetu svých šatů. Pravou ruku si dala v bok, levou rukou zamávala. Zhluboka se nadechla a silným hlasem, který se rozléhal do noci, pronesla: „Vážení hosté, vítejte v nechvalně proslulém sídle Carrow. Upřímně doufám, že vás během vaší návštěvy nepotká žádné neštěstí.“

Prolistujte celou ukázkou z této knihy.

O autorce

Darcy Coatesová je autorkou bestsellerů Duch Domu Ashburnů, Tajemství sídla Craven Manor a více než tuctu dalších hororových titulů. Darcy miluje lesy, zejména ty staré, kde stromy převyšují kohokoli, kdo mezi ně vstoupí. Žije v Austrálii se svou rodinou, kočkami a zahradou plnou bylinek a zeleniny.

Zdroj informací: nakladatelství Knihy Dobrovský

————————————————

A na závěr další legenda. Howard Lovecraft patří mezi nejznámější autory hororové literatury. Stvořil bájnou nestvůru Cthulhu, která se vyskytuje v mnoha jeho dílech. Novinka z nakladatelství Argo pak jeho dílo přináší v komiksové podobě.

Mýtus Cthulhu

Autoři: Howard Lovecraft, Alberto Breccia
Přeložil: Ondřej Hrách

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 230×315 mm
ISBN: 978-80-257-3137-6
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Mýtus Cthulhu vydalo nakladatelství Argo.

Komiksové zpracování bájné postavy Cthulhu, kterou stvořil na začátku 20. století ve svých fantasy povídkách slavný americký spisovatel H. P. Lovecraft (1890–1937). Zvláštní hrůzyplná atmosféra jeho hororů, v nichž spíše než krev a šok převažuje tajemný strach z neznáma, dala dokonce vzniknout subžánru tzv. lovecraftovského hororu. Cthulhu se poprvé objevil v povídce Volání Cthulhu z roku 1928. V lovecraftovském fantasy světě jej doplňuje mnoho dalších mocných bytostí či božstev s nejasným vesmírným původem, jež kdysi obývaly Zemi, ale poté se stáhly do ústraní. Především Cthulhu se pro mnohé milovníky sci-fi a fantasy stal symbolem hrůzy a zla; jeho děsivost bezesporu podporuje i podivné jméno, které je nejspíše potřeba číst jako „Chlúl-hlú“.

O autorech

Alberto Breccia (1919–1993) byl uruguayským kreslířem komiksů. Mezi jeho nejslavnější díla patří alba Sherlock Time, Ernie Pike, Mort Cinder nebo Život Che Guevary. V Lovecraftových hororech objevil ideální prostor pro své experimenty s kresbou a formální strukturou komiksu. Jeho komiksové verze těchto povídek začaly vycházet v italských, argentinských a posléze i španělských časopisech v sedmdesátých letech. Breccia spolupracoval s argentinským spisovatelem Norbertem Buscagliou (* 1945), jenž se v mnoha případech ujal adaptace textů do Brecciových komiksů, a později se dokonce i oženil s jeho dcerou. Díky své neortodoxní kresbě, která výrazně zaujme právě ve spojení s Lovecraftovými tajemnými příběhy, je Alberto Breccia považován za ikonu nejen uruguayského, ale i světového komiksu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

Howard Phillips Lovecraft (1890–1937) byl americký spisovatel. Zvláštní hrůzyplná atmosféra jeho hororů, v nichž spíše než krev a šok převažuje tajemný strach z neznáma, dala dokonce vzniknout subžánru tzv. lovecraftovského hororu. V roce 1928 se v povídce Volání Cthulhu poprvé objevuje jeho nejslavnější výtvor. V lovecraftovském fantasy světě jej doplňuje mnoho dalších mocných bytostí či božstev s nejasným vesmírným původem, jež kdysi obývaly Zemi, ale poté se stáhly do ústraní. Především Cthulhu se pro mnohé milovníky sci-fi a fantasy stal symbolem hrůzy a zla; jeho děsivost bezesporu podporuje i podivné jméno, které je nejspíše potřeba číst jako „k‘túlu“ nebo k‘thúlu“.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z hororových příběhů vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtyři strany mince
Nebojte se bát

Záleský, Lukáš

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeBěh o život

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

zobrazit info o knizePřízraky domu Carrowů

Coates, Darcy

Fobos, 2020

zobrazit info o knizeMýtus Cthulhu

Lovecraft, Howard Phillips - Breccia, Alberto

Argo, 2020

Napsat komentář