Knihovnička: V nouzovém stavu

Knihovnička: V nouzovém stavu
7. srpna 2020 Knihovnička Proglasu Autor: Hana Svanovská

Soubor 19 povídek současných (nejen) českých spisovatelů představí aktuální Knihovnička Proglasu. Poslouchejte v neděli 9. srpna o půl druhé odpoledne, opakujeme v sobotu 15. srpna ve 13.30.

Novinář, publicista a spisovatel Aleš Palán hbitě přešel do své další oblíbené literární role, totiž úlohy editora a v době nouzového stavu vyzval devatenáct spisovatelských kolegů, aby zkusili napsat povídky do chystané antologie, jejíchž 19% výtěžku z prodejní ceny by směřovalo právě na boj s nemocí covid-19.

 „Velká“ jména současné české prózy zní slibně. Ovšem po otevření zhruba dvousetstránkového svazku možná zjistíme, že se jaksi ve vedlejším plánu zrodilo něco, co pár měsíců odžitou krizi mapuje komplexněji, než bych si u podobného edičního záměru uměla na jaře představit.

Narozdíl od další letošní zdařilé povídkové antologie Krvavý Bronx, v níž texty vzájemně  propojil genius loci jedné brněnské čtvrti a dobové novinové soudničky, bylo Palánovo zadání zřejmě mnohem méně konkrétní a nechalo projektu přikývnuvší prozaiky a prozaičky, aby popustili uzdu své fantazii a inspiraci poněkud volnějším směrem...

Nad knihou se zamýšlí redaktorka Hana Svanovská, ukázky načetl herec a moderátor Jaroslav Tomáš.

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!