Smrt lásce, smrt příčetnosti! The Kissing Booth je rakovinou mezi romantickými komediemi

7. srpen 2020

Esenci niterně nerudného dědkovství Aleše a Tondy rozvířila herečka, gamerka a milovnice košatých knírků Naomi Adachi jako Elon Musk vody egyptského Twitteru.

Vizionářské prohlášení o mimozemských stavitelích jednoho z divů světa však všechny přítomné nechává chladnými, protože je stejně jasné, že design exteriérů i interiérů pyramid má na svědomí doživotní přítelkyně Kleopatry a objevitelka Atlantidy Zdena Studenková. Jestli se nakonec slovenská maska shledá s tou americkou před oltářem, ví jen Vladimír Polívka, ale každopádně držíme palečky. Dost bylo grimu, my chceme cringe!

Netradičním diváckým požadavkům jde směle vstříc i japonská produkce se seriálem My Husband Won't Fit, jehož název Tonda bravurně přeložil coby Můj manžel se nevejde. „Celá zápletka je opravdu o tom, že se manžel do hlavní hrdinky nevejde a řeší to opravdu dramaticky,“ potvrzuje Naomi. „To já neznám, tenhle problém,“ konstatuje Tonda, zatímco Aleš raději utíká k jiné, i když poměrně blízké tematice – vdavkám.

Romantická komedie Všem klukům, které jsem milovala rozvíjí zápletku postavenou na letitých milostných dopisech, které hlavní hrdince čmajzne mladší sestra a potají je rozešle původním adresátům. „Pozoruhodnej film, ale plnej nedotažeností nebo načatejch šancí, který nejsou úplně domáknutý,“ shrnuje Aleš za všechny přítomné.

Daleko víc než osud filmové hrdinky ho však zajímá, proč to Naomi vidí tak bledě s vlastní potenciální veselkou. Hraje hlavní roli japonská nátura se sklony k tragickým scénářům, nebo spíš tragická lokální nabídka? „Já jsem náročná. Ale mě by hlavně hrozně bavilo bejt v nějaký reality show, koukám na Netflixu furt na The Circle. A kdybych byla chlap, tak jsem okamžitě drag queen!“ přiznává Naomi, kterou evidentně sen o princeznovských šatech pokydaných játrovými knedlíčky míjí.

Verbálně bez poskvrnky nezůstane ani cicmací budka, která zase úspěšně minula Aleše s Tondou a statečně ji dokoukala pouze Naomi. „The Kissing Booth na Netflixu trenduje úplně masivně, lidi to takzvaně chcou. Pro mě je to dost překvapení, protože kromě toho, že je lehce debilní po všech stránkách, je pro mě tak zvláštně ‚dated‘. To vzhlížení křehké dívky k hyperprotektivnímu machovi – mám pocit, že jsem se octnul někde v 90. letech,“ nechápe Aleš.

„On je úplně controlling, šílený! A hlavně, mně je nesympatická i ta holka,“ přidává se Naomi. „Dost blbej případ, kdy jsou vám nesympatičtí oba hlavní hrdinové,“ odplivává jedovatou slinu Aleš a flusem si na účet nepovedeného romantického braku přisadí i Tonda. „Hlavně hrozně hloupá zápletka a málo dramatu nebo – neřku-li – nějaký tragédie. A ještě to zabíjí vizuál, kterej vypadá jako starší televizní produkce.“ Je tedy nad slunce jasné, že třetí sérii zachrání už jedině přeobsazení Joey King slavnou jeruzalémskou rodačkou Zdenou Studenkovou.

Bude novácká verze Married at First Sight pořádným vyprošťovákem, nebo jen slabou polívčičkou? Čí pivní turné vytrollil Tomáš Stejskal? Doroste Tonda Tesař do mrožího kartáče Wilforda Brimleyho? Kolik hemenexu se mu do něj vejde na horší časy? Přezpíval by Naomi Adachi v remaku High School Musical Ivan Mládek? U které turecké telenovely rád relaxuje Aleš Stuchlý? A přihlásí už se konečně na kurzy mlčení Artavazda Pelešjana? Poslechněte si Čelisti.

autoři: Aleš Stuchlý , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.