metro.cz

Počasí v Praze

6 °C / 10 °C

Úterý 16. dubna 2024. Svátek má Irena

STRÁŽCE STREAMU: Druhá řada The Boys se blíží. Superhrdinové budou opět zlobit v září

  15:58
Svěží a brutální seriálová odpověď na superhrdinské trháky se vrátí druhou sezonou 4. září. A my se už na pokračování The Boys z produkce streamovací služby Amazon prime sakra těšíme. Pojďme si společně připomenout, proč jsou The Boys nebo-li Banda z pera komiksového autora Gartha Ennise (Preacher) a tvůrčího dua Seth Rogen/Evan Goldberg tak skvělá podívaná.

Další 1 fotografie v galerii
Queen Maeve a Homelander | foto: Netflix

Pokud jste o The Boys v životě neslyšeli, v ideálním případě to po přečtení tohoto článku napravíte. Tenhle seroš vás totiž zavede do vesmíru plného superhrdinů, kteří nejsou vždy tak úplně super. Většinou to jsou spíš sobečtí a brutální parchanti, kterým by bylo záhodno pořádně zatnout tipec. Proto jsou tu The Boys, partička, která proti nim tajně brojí. A umí jim jako jediná nakopat zadky, tedy alespoň některým z nich. Čtete článek naší webové rubriky Strážce Streamu.

Dobrý komiks na prvním místě
Komiksy Banda, stejně jako jejich autora Gartha Ennise, mám osobně ve velké oblibě. Dvě česká brožovaná vydání z roku 2013, které jsem tuším předloni zcela náhodou sehnal ve slevě (každé po stokoruně) ve známém řetězci Comics point, jsou dnes velmi cenné, a to zdaleka nejen mnou. Kvalita předlohy má pak na seriál vytvořený hercem a režisérem Sethem Rogenem nedozírný vliv. Děj jeho první řady je na webu Česko-Slovenské filmové databáze skvěle popsán uživatelem s přezdívkou Richard.Jezd.

The Boys

  • Tvůrci: Eric Kripke, Evan Goldberg, Seth Rogen
  • Režie: Dan Trachtenberg, Jennifer Phang, Philip Sgriccia
  • Předloha: Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)
  • Hrají: Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Colby Minifie, Brittany Allen, Laz Alonso, Chace Crawford, Brittany Drisdelle, Karen Fukuhara, Alanna LeVierge, Dominique McElligott, Nathan Mitchell, Erin Moriarty, Caitlyn Sponheimer, Brendan Beiser a další.

„Seriál The Boys je zasazen do alternativního vesmíru, kde jsou jednotlivci obdaření supermocí uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny však vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedmičku neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny,“ popisuje na csfd.cz uživatel.

Kdopak to zlobí
Skupinu The Boys, nebo-li Bandu, vede drsňák se zálibou v hawajských košilích a dlouhých kabátech Billy Butcher (Karl Urban). Ten coby tahoun týmu nenávidí všechny superhrdiny v čele se zlou verzí Supermana a Kapitána Ameriky v jednom - Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt spojený s Butcherovou zesnulou manželkou tu pak máme ještě Hugieho (Jack Quaid), kterému jeden ze Sedmičky, konkrétně rychlík A-Train (Jesse T. Usher), kvůli své nedbalosti zmasakruje přítelkyni přímo před očima. Provede to tím, že skrze ni proběhne. The Boys ještě mají ve svém týmu Mateřský mlíko, Francouze a Ženskou. Ano, tak se postavy jmenují. V rolích superhrdinů, ne tak úplně klaďasů, tu ještě máme parodii na Aquamana The Deepa (Chace Crawford), Black Noira (Nathan Mitchell), Queen Maeve (Dominique McElligot) a nováčka týmu Starlight (Erin Moriarty).

Proč je to tak boží
Seriál je z Ameriky vybaven ratingem R, tedy tím nejvyšším. Jeho předloha je násilná, sexuální a opravdu určená pro dospělé. Právě to se rozhodli tvůrci respektovat, i díky čemuž seriál šlape a baví na mnoha úrovních. Máme tu jednak skvěle fungující komiksový svět, v němž jsou „supíci“ mediálními a filmovými hvězdami. Tvůrci si navíc umějí skvěle pohrát s divákem prostřednictvím drobných vtípků i pomrknutí (odkazy na existující komiksy a hrdiny jsou tu neustále). Tenhle svět vás zkrátka popadne a nepustí, a to s plným vědomím toho, že se během první řady odvypráví jen část z obrovského množství příběhů, které může nabídnout.

Mateřský mlíko, Billy Butcher a Francouz

V neposlední řadě tu pak vládne černočerný humor a napínavý příběh, v němž funguje vše na výbornou - zápletky, konflikty a v neposlední řadě také práce s postavami. Na těch si dal záležet v komiksech už zmiňovaný Garth Ennis. Až scenáristi seriálových The Boys se tu ale prakticky v každém díle pořádně piplají s prokreslováním i motivací postav tak, aby divákovi dali důvod, proč jim fandit či je nenávidět. V tomhle směru vládne Homelander, který je v podání obarveného Antonyho Starra (skvělý byl například v seriálu Banshee) a také řezník Karl Urban. Jelikož jde o dvě asi nejhlavnější postavy, je fajn, že je nikdo příliš nezastiňuje.

Těšme se na dvojku
The Boys jsou pro internetovou televizi společnosti Amazon jedním z doposud největších hitů. Druhá řada dorazí 4. září, tvůrci se doposud rozhodli zpříjemnit fandům čekání několika klipy. V jednom z nich se představuje nová klíčová postava série a čerstvá členka superhrdinské týmu Sedmička Stormfront. Tu si zahraje herečka Aya Cash známa z komediálního You´re the Worst. Její postava by měla být ještě narušenější a záporáčtější než Homelander. Ten z jejího příchodu asi nebude mít dvakrát radost. My se ale už těšíme na září. Pusťte si první sérii, ať se můžete těšit s námi.

Vzpomínka na předchozího Strážce streamu: Pán pekel Lucifer se vrací popáté. Blbinku vytáhli ze dna fanoušci i Netflix

Po detektivním příběhu, o kterém jsme psali minule, si můžete na Netflixu nově pustit českou klasiku Adéla ještě nevečeřela. Příběh o neporazitelném soukromém očku Nicku Carterovi, který přijíždí do Prahy řešit případ, s nímž si zdejší policie neví rady, jsem nikdy moc nemusel. Je ale léto a v kinech je... Vy víte co!

Autor: Filip Jaroševský Metro.cz

Hlavní zprávy

Rozjíždějí mejdany v metru. Někdy se cestující zapojí, jindy je ve vagonu trapné „ticho“

vydáno 16. dubna 2024  16:10

Radek Lembacher dělá marketing, Vašek Komárek zase pracuje na Rádiu Impuls. Jejich společnou vášní je karaoke. Pro veřejnost ho pořádají v Elpíčku na...  celý článek

„Teď můžeme určovat trendy a překvapit. To, co jsme už vydali, je odvážnější“

vydáno 16. dubna 2024  7:00

Kapela Mirai, nesoucí jméno svého frontmana Miraie Navrátila, obráží česká pódia už deset let. „Tak to pěkně vyšlo k výročí, že vydáváme čtvrtou desku,“...  celý článek

Češi si potrpí na kvalitu. Radši si připlatí za konopí než nějaké jiné bylinky

vydáno 15. dubna 2024  18:00

Svět kanabinoidů se rozpíná, aktivisté chtějí potlačit černý trh. Až tři rostlinky marihuany na dospělou osobu v jedné domácnosti a legální držení...  celý článek

Provoz na D2 u Brna zastavila nehoda. Srazila se dvě nákladní auta

vydáno 16. dubna 2024  20:02

Provoz na dálnici D2 na devátém kilometru ve směru na Brno zastavila vpodvečer nehoda dvou nákladních vozů. Rozsypal se náklad. Z dálnice se sjíždí na...  celý článek