Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2020 16:47:00

Kdo poctivě pracuje, má mít slušný život a spravedlivý důchod

Kdo poctivě pracuje, má mít slušný život a spravedlivý důchod

Komentář na facebookovém profilu k navýšení důchodů.

Pan premiér minulý týden navrhoval přidat důchodcům 60 korun navíc a ministryně financí ani to ne. Je fantastické, že jim docvaklo, že navyšovat se musí VŠEM STEJNĚ a v tisícikorunách – pět, šest, sedm tisíc… Vždyť průměrný důchod je 14 427 korun, a na ten nedosáhne milión důchodců. 

Víte, myslím si, že kdo poctivě pracuje, má mít slušný život. A kdo celý život dřel, má mít spravedlivý důchod. Sociální demokracie už to má dávno promyšlené. Máme připravenou důchodovou reformu, která zajistí férový důchod každému, kdo celý život pracoval. ČSSD chce dřívější odchod do důchodu pro náročné profese. Požadujeme také navýšení důchodů žen, co vychovaly děti a mají odpracované roky. Proto jsme přichystali bonus k penzi 500 korun za každé vychované dítě.

Moje PRIORITY jsou jasné: spravedlivé důchody, přídavky na dítě pro pracující rodiny s dětmi, navýšení platů v sociálních službách, kurzarbeit. Všechno najdete ZDE.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama