Když padesát let, tak výstava padesáti fotografií Českého lesa

7. srpen 2020

V uplynulých dnech slavila Martina Sihelská, mimo jiné pracovnice muzea v Černošíně a spolupracovnice Českého rozhlasu Plzeň, významné jubileum. U té příležitosti se rozhodla uspořádat výstavu vlastních fotografií Českého lesa, který dle svých slov doslova miluje.

Říká se, že dámy bychom se neměli ptát na věk. Martina Sihelská se svým věkem ale rozhodně netají, naopak. Oslavila krásných padesát let, ale vizáží i duchem dle názoru všech jejích známých působí mnohem mladší. „Padesát let, tudíž padesát fotografií, spousty let v lese, v přírodě, a když v lese, tak v Českém lese. A o tom ta výstava je,“ uvedla vlastní výstavu Martina. Na otázku, proč právě Český les, autorka výstavy odpověděla, že jelikož pochází z Tachovska a tato lokalita byla po dlouhou dobu uzavřena, byla po jejím otevření zvědavá, co se zde před zraky veřejnosti ukrývalo.

Autorka výstavy zve na výstavu i do lesa

Martina Sihelská zve všechny srdečně na výstavu fotografií, i do lesa samotného. Ale zdůrazňuje, že by sem lidé měli vstupovat spíše po malých skupinkách, aby nerušili přírodu, a v žádném případě by nikdo z nás po sobě neměl v lese nic zanechat, protože ač je Martina mírumilovný „Živočich“ (jak jí její přátelé přezdívají), dokáže ji rozčílit to, když musí v přírodě po někom uklízet. A pod tím bychom se mohli podepsat i my ostatní z Českého rozhlasu.

Výstavu fotografií Českého lesa doplňuje výstava historického skla Hany Štollové a můžete ji v budově Českého rozhlasu na náměstí Míru v Plzni navštívit do 28. srpna.

autor: Kateřina Dobrovolná | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka