Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Příbram přivedla Boakyeho a jako poslední zahájila letní přípravu

Jako vůbec poslední z prvoligových zástupců začala přípravu na nový ročník. Příbram vstoupila do předsezonního období i s novou posilou, tým Středočechů vyztužil ghanský útočník Isaac Boakye, který nastupoval naposledy v portugalském celku Leca. Po působení v Jablonci se zase vrátil zkušený záložník Tomáš Pilík.

Třiadvacetiletý Boakye hrál v uplynulé sezoně za Lecu třetí nejvyšší portugalskou soutěž. Po vypršení hostování se vrátil do rovněž třetiligového Montija, odkud přestoupil do Příbrami. Hrát může nejen v útoku, ale i na levém křídle.

Vedle něj a Pilíka přivítal příbramský kouč Pavel Horváth, který je v zápasech oficiálně veden jako asistent, i několik dalších nových tváří. Na zkoušku dorazili mladíci z plzeňské rezervy Václav Svoboda a Jonáš Vais, Stanislav Vávra s Jakubem Šimanem ze Sokolova a navrátilec z hostování Jiří Januška. Z dorostu se s A-mužstvem připravují Denis Budínský a Václav Smrkovský.

Příbram naopak oproti uplynulé sezoně několik hráčů opustilo. Miroslav Slepička uzavřel profesionální kariéru a skončili i nejlepší týmový střelec ročníku Michal Škoda, turečtí hráči Erdi Sehit s Aydinem Yilmazem, Dominik Kříž a David Šimek. Na odchodu je podle klubového webu i další útočník Martin Jindráček a do přípravy se zatím nezapojil kvůli rehabilitaci po operaci menisku brankář Ondřej Kočí. Středočeský klub by rád získal Soufianea Dramého, který v uplynulé sezoně U Litavky hostoval z Karviné.

Příbram se udržela v první lize poté, co se kvůli výskytu nového koronaviru v týmu Opavy nedohrála nadstavbová skupina o záchranu. Středočeši byli dvě kola před koncem soutěže na posledním místě, které by znamenalo sestup. Na přípravu na nadcházející sezonu budou mít jen dva týdny, do nového ročníku vstoupí 22. srpna domácím duelem s Teplicemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články