Filip Zadina zahájí sezonu v Třinci, hokejista se bude finančně podílet na zaplacení vysoké pojistky

Hokejový útočník Filip Zadina z Detroitu zahájí sezonu v Třinci. Oceláři se dohodli s vedením Red Wings na zapůjčení šestky draftu z roku 2018 před novým ročníkem NHL. Dvacetiletý odchovanec Pardubic bude v Třinci působit do poloviny listopadu, pak by se měly v zámoří rozběhnout přípravné kempy. V Třinci se Zadina setká s otcem Markem, který je asistentem trenéra Václava Varadi.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina

Filip Zadina | Zdroj: Reuters

K Zadinově angažmá v Třinci výrazně pomohlo, že se sám hráč bude finančně spolupodílet na uhrazení vysoké pojistky.

„I když děláme vše proto, aby se sezona rozjela v řádném termínu, nacházíme se v nejisté době. Bylo by velmi riskantní platit velké množství peněz za pojistku pro hráče NHL, když se může stát, že odehraje třeba jen tři utkání,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Jan Peterek.

Nosek připravil gól a s Vegas vyhrál přestřelku nad St. Louis, Gudasova asistence nestačila

Číst článek

„Filip se nabídl, že se na té finanční zátěži bude sám podílet. Je to ohromné gesto, kterého si vážíme a ukazuje to, jak moc stojí o to si v Třinci zahrát,“ doplnil Peterek na adresu talentovaného střelce, který v NHL odehrál 37 zápasů a nasbíral 18 bodů za devět branek i přihrávek.

S Třincem už Zadina trénoval a nyní je jasné, že dres Ocelářů oblékne stejně jako v minulosti jeho otec, který má v jejich barvách na kontě 338 zápasů. „Pro mě to bylo jednoduché rozhodování. Třinec patří v Česku ke špičce. Myslím, že právě tady jsou ty nejlepší podmínky pro hokej v Česku,“ prohlásil Zadina.

Spolupráce s Varaďou

Těší se na spolupráci i s Varaďou. „Vedl mě v juniorské reprezentaci, vyhráli jsme pod ním Hlinka Gretzky Cup,“ připomněl Zadina, jenž startoval na dvou mistrovstvích světa dvacítek i dvou MS osmnáctek. Šest zápasů už stihl i za dospělou reprezentaci.

Varaďa o Zadinu hodně stál a kontaktoval i svého někdejšího protihráče a nynějšího generálního manažera Detroitu Steva Yzermana. „Jsem rád, že se situace s Filipem nakonec podařila dotáhnout do zdárného konce a bude u nás působit. Kontaktoval jsem Steva Yzermana, nastínil naše plány s Filipem a vizi jeho využití v rámci pauzy v NHL,“ uvedl Varaďa.

Anglická fotbalová liga začne trestat rasismus. Provinilce čeká zákaz startu na šest až 12 zápasů

Číst článek

„Vedení Detroitu i Filip ví, že u nás bude poctivě pracovat, jak jsme zvyklí, a proč by i pro Red Wings bylo dobré, aby jejich mladý hráč odehrál před startem NHL zápasy v ostrém tempu,“ doplnil kouč Třince. Zázemí klubu viděli zástupci Red Wings na přelomu roku při juniorském MS v Ostravě a Třinci.

V nejbližších zápasech Varaďa ještě Zadinu do sestavy neplánuje zařadit. „Filipa budeme připravovat na ostrý start soutěže, která věřím, že začne v termínu. Během září ještě budeme hrát přípravné utkání, kde by Filip mohl dostat prostor,“ dodal Varaďa. Třinec vstoupí podle rozpisu do extraligy v pátek 18. září v Brně proti Kometě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme