Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Už toho máme dost. Hráči Premier League bojují proti lupičům, pořizují si speciální psy za půl milionu

Sport

  7:12
Londýn - Záložníci Dele Alli, Riyad Mahrez či Fabinho. To je jen malý výčet fotbalistů anglické Premier League, kteří si na základě nedávných loupeží ve svých domech pořídili speciálně vycvičeného psa. Jeden takový je k mání za přibližně 20 tisíc liber (cca 500 tisíc korun).

Jack Wilshere se svým psem. foto: instagram- Elite.Protection.dogs

Pro lupiče jsou fotbalisté ideální terč. Během zápasů jsou totiž jejich domy často nestřežené a zloděj má na svoji kořist dostatek času. Troufalost zločinců v poslední době ale ještě výrazně vzrostla.

V květnu byl například v noci přepaden záložník Tottenhamu Dele Alli, jehož byt si nad ránem vyhlédli dva zloději, kteří byli ozbrojeni noži a odnesli si cennosti ve výši několik stovek tisíc liber.

Podobný osud potkal o týden později alžírského reprezentanta Riyada Mahreze, jenž byl lapky připraven o luxusní věci v hodnotě půl milionu liber (přibližně 15 milionů korun), během mistrovských oslav s Liverpoolem byl okraden Brazilec Fabinho. Šestadvacetiletý fotbalista přišel o šperky a vůz audi, který byl později nalezen.

Koronavirus se nevyhnul ani lodivodovi Arsenalu. Mikel Arteta, jenž pozvedl...
Mikel Arteta je novým trenérem fotbalistů Arsenalu.

Hráčům Premier League došla trpělivost a hledali východisko.

Tím se nakonec stalo využití speciálních plemen psů, kteří jsou vycvičeni k hlídání objektů. Jeden takový „hafan“ stojí 20 tisíc liber (přibližně 500 tisíc korun), do svých služeb si ho povolal například trenér Arsenalu Mikel Arteta, hráči Manchesteru United Jesse Lingard, Aaron Wan-Bissaka, spoluhráč Tomáše Součka Jack Wilshere či naděje Aston Villy Jack Grealish.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...