Účinky kolagenu jsou poslední dobou čím dál známější a jeho popularita roste nejen mezi ženami. Ve zkratce je to naše základní stavební jednotka a pojivo každé buňky našeho těla. Kolagen se nám přirozeně vytváří v těle, ale s přibývajícím věkem nám jeho samovytváření klesá, a proto je nutné jeho doplňování z jiných zdrojů.

K čemu je dobrý, a jak si vybrat ten nejlepší se dočtete v následujících řádcích.




kolagen

MÉNĚ CELULITIDY

Pomerančová kůže trápí nejednu z nás, ale naštěstí s ní můžeme bojovat! Kolagen tvoří až 70 % kožních bílkovin, takže by se dalo říct, že je základní stavební jednotkou kůže. Postupem času klesá a i díky tomu celulitida vzniká, takže sečteno – podtrženo, když budeme kolagen pravidelně doplňovat, zlepší se i stav naší celulitidy.

ZDRAVÁ PLEŤ

Zůstaňte mladá díky kolagenu. Méně vrásek, lepší regenerace, pevnější a hydratovaná pleť. To vše právě díky kolagenu. Chce to jen pořádnou dávku a hlavně včas! Nečekejte tedy na první vrásky, než začněte užívat onen zázrak. Nejdůležitější je totiž nepodcenit prevenci.

ZPEVNĚNÉ NEHTY

Trápí vás křehké a roztřepené nehty, které se vám zadrhávají o oblečení? Kolageny podporují i pevnost nehtů a právě díky němu budou vaše drápky bez chyby.

kolagen



KVALITNĚJŠÍ VLASY

Stejně jako u kůže, je kolagen základní stavební jednotkou vlasů. Pokud tedy chcete lesklou, hustou a krásnou hřívu, tak vzhůru pro něj. Vlasy jsou díky němu jemné, déle drží objem, jsou lesklejší a méně se lámou.

ZDRAVÉ KLOUBY

Skvělá zpráva (nejen) pro sportovce!! Pravidelné užívání kolagenu ocení hlavně naše klouby.

Funguje totiž jako olej na zrezlý mechanismus. Takže už žádné vrzání v kolenou a konec bolavým kloubům!

kolagen

Teď už víte, na co vše je kolagen dobrý užívat, a proč. Málokdo už ale ví, jak vybrat ten správný, aby měl co nejlepší účinky.

Existuje mnoho druhů kolagenu. Na trhu najdeme například kuřecí, vepřový, ale opravdu ten nejkvalitnější je právě kolagen z mořských ryb. Nenechte se ovšem uchlácholit pouze názvem mořského kolagenu, i v něm můžeme hledat kvalitativní rozdíly. Nejkvalitnější rybí kolagen vzniká vysokou aktivitou a pohybem, proto jsou nejvhodnější volně žijící mořské ryby.

Mořské ryby chované v sádkách nemají dostatek pohybu a jejich kolagen se nevytváří v takové kvalitě ani množství. Přirovnat to můžeme například k chovu slepic. Dnes už každý ví, že slepice, které mají volný výběh, snesou kvalitnější vajíčka, než slepice z klecového chovu.



Další věc, na kterou je třeba se dívat při výběru kolagenu je, zda jde o Nativní, nebo Hydrolyzovaný kolagen (neboli kolagenní peptidy). Je to nativní čistý kolagen, nijak neopracovaný, ten je pro lidské tělo velmi obtížně vstřebatelný a nemá ten správný efekt. Oproti tomu hydrolyzovaný kolagen projde, jak už nám název napovídá, hydrolýzou a díky ní je pro naše tělo maximálně vstřebatelný a efektivní.

Takže abyste z kolagenu vytěžili maximum, hledej mořský hydrolyzovaný kolagen.

Budete mít nejen krásné vlasy, pleť a nehty, ale i vaše klouby vám poděkují.

Přesně takový přípravek můžete najít na stránkách www.ladylab.cz