8. srpna 2020 • 09:55

Do Prahy se vrací okruh WTA. Jaká jsou omezení a program Prague Open?

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prague Open je nový turnaj zařazený do upraveného kalendáře WTA, do něhož zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení původně plánovaného J&T Banka Prague Open. Největší hvězdou turnaje je světová dvojka Simona Halepová, představí se i celá řada Češek. Tenistky se na antukových kurtech Sparty představí od 10. do 16. srpna.



"Možnost organizovat v této zvláštní době turnaj WTA vnímáme jako ocenění úspěchů českého ženského tenisu a organizátorských kvalit našich pořadatelů. Přispěl k tomu i rychlý a bezproblémový restart sezony, během kterého jsme zvládli několik turnajů," uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

České hráčky na Prague Open

Z domácích hráček se nakonec odhlásily loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová i Karolína Muchová. Hlavní soutěž tak mají jistou Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a na volné karty Barbora Krejčíková a patnáctiletá Linda Fruhvirtová. Dalších šest Češek hraje kvalifikaci.

V pavouku čtyřhry se objeví někdejší světové jedničky Siniaková s Krejčíkovou a narazit by mohly i na pár složený ze Strýcové a Halepové.

Program Prague Open 2020

Hrací den hlavního turnaje začíná každý den v 11 hodin. Hraje se od pondělí 10. do neděle 16. srpna. Finále dvouhry by mělo být na programu ve 12:30. Kromě dvouher se představí i deblové páry. Hlavnímu turnaji předchází víkendová kvalifikace.

Prize money Prague Open 2020

Celkově se na turnaji rozdá zhruba 5 milionů korun (225 000 dolarů)

Prague Open v TV

Zápasy bude vysílat stanice ČT Sport.

Bezpečnostní opatření ve Stromovce

Pořadatelé se řídí bezpečnostním manuálem WTA. Hráčky (až na pražské rezidentky), jejich doprovody a většina členů realizačního týmu turnaje bydlí v jednom hotelu a pohyb mimo je zapovězen. Všichni podstupují testy na covid-19 a dvakrát za den se jim měří teplota. Kurty se budou po každém utkání dezinfikovat a roušky jsou povinné s výjimkou samotné hry a konzumace jídla.

Diváci mají do hlediště vstup zakázán. Areál ve Stromovce bude uzavřen a sledovat zápasy bude možné jen prostřednictvím přenosů v televizi.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud