Individua komárům zapovězená

Útočí na vás pravidelně komáři při grilování nebo u večerního vína na balkoně? Pak máte „vlastnosti“, které komáry doslova přitahují.

Komáří štípnutí jsou nepříjemné vzpomínky na báječné letní dny. Sice existují opravdu dobré triky, jak se před malými upíry chránit, ale ještě lepší by bylo, kdyby se komáři toho štípnutí dobrovolně vzdali. A vy byste se pak nemuseli trápit s těmi nenáviděnými svědícími štípanci.

Jak je ale možné, že komáři nejdou na každého? Zatímco někteří lidé, jak se zdá, jsou proti nim snad imunní, jiné komáři štípnou při každé příležitosti. Existují znaky, kvůli kterým komáři na určité lidi jdou jednoduše raději. A dobrá zpráva je, že alespoň jeden změnit můžete.

Velcí lidé

Komáři milují lidi, kteří vydechují velké množství oxidu uhličitého. Kdo narostl hodně, má v normálním případě i velké plíce a vydechuje díky tomu také více vzduchu. Takže vysokým lidem komáři proto dávají přednost častěji.

Těhotné ženy

Ženy, které očekávají narození potomka, musí s komářími štípanci také počítat více. Důvodem je také zvýšené množství oxidu uhličitého, který u těhotných žen vzniká proto, že dýchají za dva lidi.

Sportovci

Při tréninku vzniká v těle sportovců kyselina, která je vylučovaná především potem. Komáři tuhle látku doslova milují, a tak jsou pro ně fyzicky aktivní lidé oblíbená pochoutka.

Pivaři

Malá studie prokázala, že na lidi, kteří vypili pivo, nalétávají komáři spíše než na ty, kterým žádný alkohol v krvi nekoluje.

Lidé s krevní skupinou 0

V 64 testech jedné studie se ukázalo, že lidé s krevní skupinou 0 byli komáry štípaní dvakrát tolik než testované osoby s krevní skupinou A. Lidé s krevní skupinou B se pohybovali někde mezi tím. Vědci zjistili, že 85 procent lidí vylučuje kůží chemické látky, které komárům prozradí, jakou krevní skupinu mají očekávat. Kdo má krevní skupinu 0, ale patří k těm 15 procentům, kteří tyto  látky nevylučují, má klid a komáři ho nejspíše nechají na pokoji.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:15
140 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat