Hlavní obsah

Jak vám tělo dává najevo, že váš vyvolený není ten pravý

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi lidi, kteří se při zaslechnutí slov jako intuice nebo vnitřní hlas začnou hned ošívat a myslí si, že jde o pouhé výmysly? Pravdou je, že někdy nám vlastní tělo i naše pocity opravdu dokážou naznačit, že něco není tak zcela v pořádku, a to dříve, než to vyhodnotí náš mozek či srdce. A někdy je v našem zájmu takové signály poslouchat - třeba při seznamování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hledání vhodného životního partnera není vždy jednoduché, jak se nám v dospívání zdá. A když už najdeme někoho, kdo se nám líbí, ne vždy to automaticky znamená, že je to ten pravý.

I pohledný a milý muž nám může v něčem vadit, i když bychom si přály opak. Jak poznat, že ten, kterého jste poznala, není ten pravý? Zkuste naslouchat signálům těla. Pokud se setkáte s jedním či více níže uvedenými, vaše tělo vám dává jasně najevo, že je lepší couvnout, uvádí server Yourtango.

Jak poznat, že žijete v jednostranném vztahu

Vztahy a sex

Neumíte se v jeho přítomnosti uvolnit

Základním stavem, když trávíme čas s někým, kdo nám v něčem jednoduše „nesedne”, je stav určitého napětí a strnulosti, i když k tomu v dané chvíli není jasný důvod. Cítíte-li opakovaně podobný stav, a neumíte se v jeho přítomnosti uvolnit, pak to nejspíš není ten pravý.

Nesedne vám řeč jeho těla

Ujišťuje vás, že se mu líbíte, ale vy přesto máte pocit, že v jeho očích chybí nějaká jiskra, náznak vzrušení, cokoli, co by naznačilo jeho opravdový zájem? Pak je možná ta pravá chvíle začít se soustředit na to, zda je to opravdu váš vysněný protějšek.

Jak poznat, že se váš vztah nachází ve slepé uličce

Vztahy a sex

Máte pocit, že před vámi něco skrývá 

Líbí se vám, přitom vám ale většinu času s ním připadá, jako by neustále něco skrýval? To rozhodně není dobrý start nového vztahu.

Svírá se vám žaludek

I když máte společné záliby, rozumíte si a vycházíte spolu, i tak máte kolikrát pocit divného tlaku v břiše? Někdy to může být jen známka vaší vlastní opatrnosti, abyste do něčeho neskočila po hlavě. Pokud se to ale opakuje, je velké riziko, že se to do budoucna nezlepší.

Co dělat, když partner nemá chuť na sex

Vztahy a sex

Sexuální přitažlivost není na pořadu dne 

Vzájemná sexuální přitažlivost mezi dvěma lidmi je jeden z náznaků, kde by vztah mohl fungovat. Samozřejmě sex není to jediné a nejpodstatnější, ale zcela chybět by rovněž neměl.

Pokud už v počátku při seznamování chybí vášeň a atraktivita, není to dobrá vyhlídka na dlouhodobý romantický vztah.

Nedokážete si s ním představit zbytek života

Je milý, sympatický, umí vás pobavit, ale i přes to všechno si neumíte představit, že právě s tímhle člověkem strávíte zbytek života? Pak asi nemá smysl vzbuzovat v něm falešné naděje a sebe okrádat o čas potřebný k hledání toho pravého.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám