Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ani Krejčíková se na US Open neukáže. Zdravotní situace mi nepřijde bezpečná, řekla

Je další tenistkou, která bude na newyorském grandslamu kvůli obavám z šíření covidu-19 chybět. Barbora Krejčíková rozšířila řadu hráček, jež se omluvily z US Open. Osmá deblistka světa měla poprvé v kariéře nastoupit v hlavní soutěži singlu, ve čtyřhře tam předloni postoupila po boku Kateřiny Siniakové do semifinále.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

"Zdravotní situace mi stále nepřijde bezpečná. Navíc si nedovedu představit, že bych hrála tenis a radovala se v místech, kde ještě šest týdnů zpět stála nemocnice," uvedla Krejčíková.

Čtyřiadvacetiletá tenistka, aktuálně 115. hráčka singlu v pořadí WTA, napodobila australskou světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, ukrajinskou pětku Elinu Svitolinovou, sedmičku Kiki Bertensovou z Nizozemska či španělského úřadujícího vítěze Rafaela Nadala.

Z Češek tak zůstávají v soutěži Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. Šanci na účast má Tereza Martincová, která je aktuálně druhou náhradnicí. Mezi muži je z Čechů jen Jiří Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články