Volba pro kraj představuje kandidáty do Senátu. Vědec, ředitelka i letitý starosta, který nechce posílat zisky Karvinska do Prahy

08.08.2020 18:41

Politické hnutí Volba pro kraj (VOK) nominovalo ve všech třech senátních obvodech, kde letos proběhnou senátní volby v Moravskoslezském kraji, své zástupce. VOK podle vlastních slov sází na to, že lidé dají přednost nezávislým odborníkům před politiky.

Volba pro kraj představuje kandidáty do Senátu. Vědec, ředitelka i letitý starosta, který nechce posílat zisky Karvinska do Prahy
Foto: archiv hnutí
Popisek: Lubomír Kuznik, dlouholetý starosta a primátor Karviné

Prioritami hnutí pro senátní volby jsou podle oficiální zprávy, kterou má naše redakce k dispozici, zachování lékařské fakulty v Ostravě, zachování průmyslu a pracovních míst v kraji, zavedení 13. důchodu pro všechny seniory, změna financování krajů a obcí a zrušení zpoplatnění dálnice mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem.

Tváře, které toto dosud neznámé hnutí hodlá nasadit, jsou vědecký pracovník Pavel Olšovský, ředitelka základní a mateřské školy Miroslava Škaldová a konečně Lubomír Kuznik, dlouholetý starosta a primátor Karviné.

„Ať si říká, kdo chce, co chce, tak náš kraj a můj volební obvod zvlášť, je závislý na těžké práci našich lidí. Podpora pracovních míst, podniků a průmyslu je tak pro mě prioritou. Hned po svém zvolení navrhnu zákon o dřívějším odchodu do důchodu pro lidi, kteří pracují v těžkých profesích. Dále bych navrhl změny ve financování obcí a krajů tak, aby podstatná část finančních prostředků, které se vyprodukují v daném místě, zůstaly u nás a nepřesouvaly se do daňových rájů a do Prahy. Tyto finanční prostředky vznikají díky práci našich lidí a podniků a měly by se vrátit zpátky k lidem a do rozvoje místa, kde žijeme,“ uvedl kandidát VOK do Senátu za obvod Karviná Lubomír Kuznik.

Mezi dalšími tvářemi, které za Karvinou a okolí budou usilovat o post v horní komoře Parlamentu, je například socialista Radek Sušil, Pirát Radim Kravčík, komunistka Zdena Černínová nebo Ondřej Feber (ANO). Současným senátorem za Karvinsko je prakticky neviditelný Radek Sušil z ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…