Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200Červenec je nabitý videoklipy nejrůznějších metalových žánrů a také oznámení o novinkách, což se dá považovat za pozitivní důsledek toho všeho bláznovství kolem. Hudba vítězí!

 


Devildriver ohlásili dvojalbum s titulem Dealing With Demons, přičemž Dealing With Demons I vyjde 9. října. Již jsme měli možnost slyšet písničku Keep Away From Me, nyní je tu skladba Iona i s videoklipem:

Ve stejný den má vyjít i druhé album skupiny Ascension Of The Watchers, což je projekt zpěváka známé industrial kapely Fear factory Burtona C. Bella. Tohle uskupení vydalo debut Iconoclast už v roce 2004, novinka se bude jmenovat Apocrypha a podílí se na ní tito pánové: Burton C. Bell – vokály + kytara, John Bechdel – klávesy, Jayce Lewis – bicí, vokály, programování.

mo 1 ascension of the watchers

V září, konkrétně 18., se dočkáme nového matroše britské legendy grindcoreu Napalm Death. Po výborném albu Apex Predator - Easy Meat z roku 2015 nám naservírují dvanáctichodovovou novinku s názvem Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism. A hned jdou do nás s klipem k Backlash Just Because:

O týden později má vyjít čtrnáctá studiovka kanadských Kataklysm a tahle banda nikdy nezklame, takže já osobně už se nemůžu dočkat. Album Unconquered bude obsahovat devět skladeb a jako ochutnávku tu máme videoklip k písni The Killshot:

Static X vydali sedmou studiovku Project Regeneration Vol. 1 a nutno říct, že to má grády! Dvanáct písniček je na desce, nyní představuji ofiko klip k Bring You Down:

(HED) P.E. vydají svou v pořadí již dvanáctou studiovku 21. srpna, což je i datum, které připomíná dvacetileté výročí jejich průlomového LP Broke. Loňská deska Stampede byla děs poslouchat, ale podle prvního singlu to vypadá, že se kapela s deskou Class Of 2020 vrátí ke starému zvuku. Posuďte sami a poslechněte si First Blood:

Body Count, kapela vedená hip hopovou legendou Ice-T vydala animovaný klip k písni Thee Critical Beatdown z jejich posledního alba Carnivore.

Švédské melodické seskupení In Flames letos slaví 30 let výročí vzniku kapely a 20 let od vydání klíčové desky Clayman. Na její počest vydá Nuclear Blast 28. srpna speciální edici Clayman, kde budou písně znovu nahrány a bude i zbrusu nový booklet. Zkuste se zaposlouchat do znovu nahrané klasiky Pinball Map a udělat si obrázek sami:

Američtí Sevendust vydají koncem října své třinácté album (s třinácti skladbami), které pojmenovali Blood & Stone.

Cenu za nejšílenější videoklip měsíce a možná i celého roku poputuje k Marilynu Mansonovi za klip k titulní písni jeho nové desky We Are Chaos. Jedenáctá studiovka vyjde 11. září a bude na ní 10 songů. Jen doufám, že bude tak vydařená, jako Heaven Upside Down z 2017.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kreslím jako každý, od té doby, co mi dali do ruky tužku

vaclav-moravecCo nám na sebe prozradil ilustrátor Petr Vyoral, patron naší výtvarné soutěže? Přečtěte si náš krátký rozhovor a třeba se i nechte inspirovat. Povídat si totiž budeme hlavně o tom, jak se stát ilustrátorem knih.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Vysoké sázky, Noční jestřáb a Dvojí hra jsou názvy tří povídek s kriminální zápletkou v hlavní roli s detektivem Jesse Stonem.

200litJiž obal knihy nám čtenářům nabízí jakousi ochutnávku obsahu jednotlivých povídek. Zlověstná vrána sedící nad hladinou vody u povídky Vysoké sázky, dalekohled s odrazem ženy ve skle u Nočního jestřába a pár třešní ve sklenici u Dvojí hry.

...

Divadlo

Již za týden představí Balet Národního divadla v online premiéře pohádkový příběh Marcii Haydée Spící krasavice

BaletND 200Výpravný balet Spící krasavice hudebního skladatele Petra Iljiče Čajkovského a choreografa Mariuse Petipy měl původně premiéru na konci devatenáctého století v Petrohradě. Nyní vstupuje do repertoáru Baletu Národního divadla v choreografii legend...

Film

Animovaná Addamsova rodina se vrací na plátna kin s druhým dílem. Nudit se nebudou děti ani dospělí

Addamsova  rodina200Kultovní hororová rodinka se vrací na plátna kin! Tentokrát se Morticia, Gomez, Pugsley, Wednesday, Lurch, strýček Fester a Věc vydají na rodinnou dovolenou, která bude, jak jinak než, zábavná, výstřední, bláznivá, a tak troch...