Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Terme Di Saturnia / foto: Instagram/photonatureitaly

Saturnia – pohádkové lázně v italském Toskánsku stvořené samotným bohem

Přímo v srdci Itálie naleznete přírodní lázně s léčivými prameny, kde tyrkysová voda v kontrastu s bílými kameny vytváří dechberoucí podívanou.

Na světě existují místa, která nás doslova fascinují svojí krásou. Jedním z nich je bezpochyby italské městečko Saturnia, které nalezneme v toskánské oblasti a které se může pochlubit termálním pramenem s blahodárnými léčivými účinky. Ač jinde bývají oblasti s termálními prameny využity ke komerčním účelům a vstup do nich je zpoplatněn, v Saturnii jsou azurové termální vody přístupné každému, kdo se do nich chce ponořit.

 

Saturnia

 

Dílo boha Saturna

Termální oblast Saturnia má svoji bohatou historii, je totiž známá již z etrusko-římského období. Dokonce se s ní pojí i legenda vysvětlující vznik jejího názvu. Vypráví se, že
bůh Saturn, rozzlobený na lidské násilí, hodil na Zemi blesk, který otevřel kráter. Z toho následně vytryskly sirné vody a oblast byla na počest boha Saturna pojmenována Saturnia. Zrodil se tak přírodní úkaz, jehož vody s konstantní teplotou 37,5 °C a s průtokem asi 500 litrů za sekundu poskytují mnoha lidem relaxaci a mají i blahodárné účinky zdraví.

Termální prameny

Léčí tělo i duši

Termální voda v Saturnii má prokazatelné léčivé účinky a dokáže zmírnit projevy mnoha zdravotních problémů jako například revmatismus, vysoký krevní tlak, různé záněty, plicní onemocnění i problémy s játry. Návštěvníci při návštěvě tohoto wellness centra sice musí překonat silný pach síry, který je však kompenzován jedinečnou atmosférou opravdového přírodního ráje. Průzračně modrá barva vody v kombinaci s bílými vápencovými horninami okouzlí při plavání v přírodních lagunách naprosto každého.

Saturnia – pohádkové lázně v italském Toskánsku stvořené samotným bohem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!