„Mám problém namalovat střední věk.“ Emma Srncová a její dcera Bára u Jana Čenského

9. srpen 2020

Bára se mnou dlouho nechtěla vystavovat. Pro děti, které mají stejnou profesi, je to složité, říká Emma Srncová, která do studia přišla se svojí dcerou. Obě teď mají v rozhlase společnou výstavu.

„Všechny holky, které maluju, jsou podobné Báře. Umím i staré babičky, ale mám problém namalovat střední věk. Když jsem byla nemocná, nemohla jsem malovat tři roky. Pak jsem namalovala sama sebe s holou hlavou místo oblíbených konvalinek,“ říká Emma Srncová, která začala malovat až po rozvodu. V jejích obrázcích se odrazilo i černé divadlo, hlavně vznášející se lidi.

Betlém Emy Srncové

Dcera Bára: Moje obrázky nejsou tak pozitivní

Dcera Bára má jiný styl. „Moje obrázky nejsou tak pozitivní jako ty od mámy. Herectví jde teď trochu stranou. Věnovala jsem se rodině a věci kolem malování a výstav jsou dost náročné,“ říká Bára Srncová. „Nikdy jsem na rozdíl od Báry nebyla dobrá herečka. Nemám v sobě tu vášeň a trochu té hysterie, která je k tomu třeba,“ dodala Emma Srncová.

Emma Srncová je závislá na zprávách

Jak ve vzájemném kvízu správně odhadla Bára Srncová, maminka má dnes nejradši Šumavu. Ráda jezdila i na Krétu. Co se hudby týče, líbí se jí spirituály, dobře se jí pracuje při country. A co si ráda přečte? „Už skoro nečtu, protože mám problémy s očima. Ale jsem závislá na zprávách a pak přepínám. Když jsem byla nemocná, tak mi pomáhaly sladké filmy nebo knížky s dobrým koncem.“

Jak lidé reagovali, když šla na výstavu inkognito? Jak byl úspěšný betlém, kde malovala postavám hlavy?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související