Dominik Holec (Slovensko)  - Poté, co se po vypuknutí koronaviru fotbalová Žilina dostala do velkých finančních problémů, se nejlepší hráči klubu rozutekli jinam. Miroslav Káčer a Filip Kaša zamířili do Plzně, zatímco Sparta získala šestadvacetiletého slovenského gólmana Dominika Holce. Ten by se měl porvat o post jedničky s Milanem Hečou. Foto: Profimedia.cz
 Florin Nita (Rumunsko)  - Otázkou taky je, jak do boje o místo mezi třemi tyčemi promluví Florin Nita. Taky se ale může stát, že rumunský reprezentační brankář z Letné odejde. V třiatřiceti letech chce chystat a ne jen vysedávat mezi náhradníky nebo na tribuně. Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
 Dávid Hancko (Slovensko)  - Ve Spartě hodně stáli o to, aby u nich dvaadvacetiletý Dávid Hancko pokračoval. Nakonec se to povedlo, letenští vyjednali nové hostování s Fiorentinou a výrazně snížili také případnou přestupovou částku, která nyní činí tři miliony eur. Nejlepší obránce posledního ligového ročníku tak zůstává ve Spartě. Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia
 Lukáš Štetina (Slovensko)  - Sparta prodloužila hostování s Hanckem, přivedla Ondřeje Čelůstku a taky má k dispozici Lukáše Štetinu, se kterým na jaře podepsala nový kontrakt. Ještě v průběhu podzimu byl slovenský stoper na odpis, na jaře se ale dostal do životní formy. Zřejmě však začne mezi náhradníky. Foto: Profimedia.cz
10
Fotogalerie

Rosický s Kotalem mění Spartu. Toto je devět cizinců, kteří aktuálně působí na Letné

Doby, kdy na Letné vládl trenér Andrea Stramaccioni, jsou pryč. Ze Sparty odešla už řada cizinců, několik hráčů s cizím pasem ale v rudém klubu zůstalo.

Bez názvu.jpg

Sparta se mění. Z pražského klubu už odešli Guélor Kanga, Tal Ben Chaim, Georges Mandjeck či Semih Kaya. Na Letné však stále zůstalo devět cizinců. Jejich jména najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 10

Dominik Holec (Slovensko)

Dominik Holec Sparta.jpg

Poté, co se po vypuknutí koronaviru fotbalová Žilina dostala do velkých finančních problémů, se nejlepší hráči klubu rozutekli jinam. Miroslav Káčer a Filip Kaša zamířili do Plzně, zatímco Sparta získala šestadvacetiletého slovenského gólmana Dominika Holce. Ten by se měl porvat o post jedničky s Milanem Hečou.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 10

Florin Nita (Rumunsko)

florin Nita 2019 Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Otázkou taky je, jak do boje o místo mezi třemi tyčemi promluví Florin Nita. Taky se ale může stát, že rumunský reprezentační brankář z Letné odejde. V třiatřiceti letech chce chystat a ne jen vysedávat mezi náhradníky nebo na tribuně.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 4 / 10

Dávid Hancko (Slovensko)

Dávid Hancko 2 Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Ve Spartě hodně stáli o to, aby u nich dvaadvacetiletý Dávid Hancko pokračoval. Nakonec se to povedlo, letenští vyjednali nové hostování s Fiorentinou a výrazně snížili také případnou přestupovou částku, která nyní činí tři miliony eur. Nejlepší obránce posledního ligového ročníku tak zůstává ve Spartě.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 5 / 10

Lukáš Štetina (Slovensko)

Lukáš Štetina 19.jpg

Sparta prodloužila hostování s Hanckem, přivedla Ondřeje Čelůstku a taky má k dispozici Lukáše Štetinu, se kterým na jaře podepsala nový kontrakt. Ještě v průběhu podzimu byl slovenský stoper na odpis, na jaře se ale dostal do životní formy. Zřejmě však začne mezi náhradníky.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 10

Andreas Vindheim (Norsko)

Andreas Vindheim Sparta Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Pravý obránce z Norska přišel do Sparty před rokem. Na začátku ho trápily zdravotní problémy, nakonec ale stihl odehrát 21 zápasů a dal i dva góly. Andreas Vindheim by měl nastupovat v základní sestavě.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 7 / 10

David Moberg Karlsson (Švédsko)

David M Karlsson 20 Michal Beranek  CNC  Profimedia.jpg

Hodně prostou by měl dostat také David Moberg Karlsson. Švédský křídelník byl sice ještě na podzim totálně ze hry a spekulovalo se o jeho odchodu z Letné, na jaře se ale dostal do velmi dobré formy a ročník končil s 9 (4+5) body. Hodně prostoru by měl dostat i v dalším ročníku.

Foto: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Pokračování 8 / 10

Srdjan Plavšič (Srbsko)

Srdjan Plavšič 20 Barbora Reichová  CNC  Profimedia.jpg

Je otázkou, co od něj čekat. Srdjan Plavšič během tří let ve sparťanském dresu odehrál 57 zápasů, ve kterých dal pět branek a přidal sedm asistencí. V uplynulém ročníku naskočil do dvaceti zápasů, naposledy se ale objevil v akci v březnu. Kolik prostoru dostane letos?

Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Pokračování 9 / 10

Martin Minčev (Bulharsko)

Martin Minčev 3.jpg

Sparťanští fanoušci jsou na něj hodně zvědaví. Devatenáctiletý Martin Minčev je jednou z letních posil Sparty, které se zalíbil svými výkony v bulharské soutěži i reprezentaci. Rosický a spol. si od hbitého křídelníka, který může naskočit i na hrotu, hodně slibují.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 10

Benjamin Tetteh (Ghana)

Benjamin Tetteh 20.jpg

Třiadvacetiletý útočník z Ghany dokáže odehrát parádní zápasy. Jenže po hřišti se umí pohybovat taky pořádně otráveně a na Letné úplně neví, co si s ním počít. Uplynulý ročník končil se sedmi góly, přednost by měl dostat Libor Kozák.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud