Otravné octomilky už zase řádí v našich kuchyních. Neklaďte pasti, ale zbavte se jich jednou provždy

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
octomilky
octomilky

Vinné mušky neboli octomilky právě zažívají žně. Hmyz, který neúnavně krouží nad našimi miskami s ovocem, kuchyňským dřezem i odpadkovým košem dokážou pěkně otrávit příchod z práce. Každý letní den se s nimi člověk potýká, nastražuje pasti a už pomalu neví, co by vymyslel. Přitom řešení je tak jednoduché.

S domácím hmyzem je někdy těžké pořízení. Snad každého z nás už pěkně pozlobili potravinoví moli, mouchy i mravenci.

Kde octomilky nic neláká, nebudou. Proto na pasti zapomeňte

Mezi neúnavné nepřátele domácnosti patří i malinké mušky, které se libují na ovoci či sladké limonádě, která vám ukápla na kuchyňskou linku a zaschla. Pro octomilky ideální lákadlo.

A právě to je kámen úrazu. Tam, kde octomilky nic neláká, zkrátka nebudou. Zapomeňte proto na babské rady v podobě otevřené lahve vína, sójové omáčky či vinného octa, do níž přes noc octomilky nalétají a utopí se. Nenalétají a neutopí.

Jistě, možná se některá z nich chytne, ale dokud se budou u vás doma tyto mušky množit a cítit sladký nektar, nebudou mít důvod odletět pryč.

Kuchyni pořádně ukliďte a udržujte ji čistou. Octomilky jako zázrakem zmizí

Základem v boji proti octomilkám je čistota. Poházené nádobí ve dřezu a několik dní nevynesený koš je vaši zkázou.

Proto se naučte večer před spaním celou kuchyň uklidit a nenechávat ve dřezu špinavé nádobí. Linku vždy umyjte vhodným přípravkem, aby na ní nebylo nic, co by octomilky přitahovalo.

Octem umyjte i plochy, takže skříňky a police, na kterých se octomilky rády schovávají. Hnijící ovoce vyhoďte okamžitě do popelnice, banánovou slupku či ohryzek jablka není dobré nechávat napospas na dně koše příliš dlouho. Hejno octomilek by se mohlo objevit znovu. I koš důkladně umyjte a nezapomeňte na víko.

Samozřejmě můžete použít kombinaci více zbraní v boji proti octomilkám od pastí přes mucholapky až po vysavač. Bez pořádného úklidu a udržování čistoty v bytě to ale nepůjde.

Autor: Šárka Blahoňovská


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články